x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia E7, gata de business

Nokia E7, gata de business

de Vali Blanaru    |    29 Apr 2011   •   16:39
Nokia E7, gata de business

163029-1-nokia-e7-3.jpg „Un communicator vă rog. Roz, dacă se poate!” Poziţionat de către compania finlandeză drept noul comunicator, Nokia E7 este disponibil în nuanţele clasice de gri închis şi argintiu. E7 vrea să destindă atmosfera de business prin alte trei variante mai colorate: verde praz, bleu ciel şi portocaliu. Rămâne de văzut cât de ispirată este această strategie pentru un terminal de business.

 

Urmaşul E90 şi în egală măsură varianta lui N8 cu mai multe butoane este un telefon mare (123,7 x 62,4  mm) şi greu (176 de grame). Greutatea este dată de tastatura completă ascunsă de ecranul tactil şi susţinută de o carcasă de aluminiu cu o grosime de doar 13,6 mm.

Ecranul cu tehnologie AMOLED, cu 16 milioane de culori vii, cu rezoluţie 360x640 de pixeli şi dimensiunea de 4 inchi te convinge de faptul că E7 e telefonul pe care îl aştptam de ceva vreme de la finlandezi. La fel ca N8, displayul are trei ecrane principale care pot fi personalizate uşor cu numeroase widget-uri (preexistente sau la alegere, din Ovi Store) dar şi cu short-cut-uri la diferitele aplicaţii ale telefonului sau contactele favorite. Şi pentru că tot vorbim de ecran, Nokia a reuşit, în sfârşit, să împrietenească ecranul tactil cu soarele iar aparatul poate să fie folosit la lumină puternică. Un alt plus adus de tehnologia AMOLED este prelungirea duratei de viaţă a bateriei. Aparatul are acceaşi baterie ca N8 iar producătorul estimează 480 de ore în stand-by şi până la 9 ore de convorbiri. În condiţii de folosire intensă bateria a ţinut două zile.

Şi ajungem la butoane. Ecranul care glisează scoate la iveala o tastatură fullqwerty şi uşor de folosit cu patru rânduri de butoane numai bune să transforme aparatul într-un adevărat birou mobil. De fapt, tastatura este cea care deosebeşte acest telefon de cele ale concurenţei, iar Nokia a avut grijă să îşi răsfeţe publicul fidel. În rest, E7 vine echipat cu toate aplicaţiile pe care le aşteptăm de la un telefon de business (posibilitatea de a configura mai multe conturi de mail, push email, SMS vizualizat sub formă de chat, mesagerie instant, aplicaţii Quickoffice de vizionare şi editare a documentelor Word, Excel şi PowerPoint), este dotat cu memorie internă de 16 GB, 256 MB RAM iar Symbian^3 OS a rezolvat erorile înregistrate de variantele precedente.

La capitolul minusuri notăm lipsa slotului pentru card de memorie. În schimb, în pachetul care este livrat telefonul există un cablu cu ieşire USB la care se poate conecta orice memory stick. O soluţie îndrăzneaţă care ar putea nemulţumi destui consumatori. Nu lipsesc nici restul aplicaţiilor cu care ne-am obişnuit deja pe telefoanele finandeze: GPS cu ghidare vocală, radio cu RDS, OviStore preinstalat. Cameră foto de 8 mp nu are autofocus şi vine ca o dezamagire după ce Nokia ne-a obişnuit cu performanţele camerei  montate pe N8. Preţul aparatului porneşte de la 2.400 de lei pe piaţa liberă. Se pare că Nokia a reuşit, în cele din urmă să facă un terminal complet. Rămâne de văzut câţi dintre utilizatorii mărcii au avut răbdarea să aştepte acest aparat. 

Dimensiune: 123,7 x 62,4 x 13,6 mm x 176 g
Ecran ClearBlack, tactil şi capacitiv de 4 inchi
Rezoluţie: 16:9 nHD (640 x 360 pixeli) AMOLED , 16 milioane de culori
Memorie internă: 16 GB
Frecvenţă de operare: GSM/EDGE 850/900/1800/1900 şI WCDMA 850/900/1700/1900/2100
Sistem de operare Symbian^3 pentru Nokia
Java MIDP 2.1, Qt 4.6.2, Web Runtime 7.2 HTML 4.1, Flash Lite 4.0
Suport internet pentru HTML, XHTML MP, WML, CSS  GPRS/EDGE clasa B, multislot clasa 33
Viteză maximă HSDPA Cat9 de până la 10,2 Mbps, HSUPA Cat5, 2,0 Mbps
WLAN IEEE 802.11 b/g/n
Posibilitate de utilizare drept modem de date
Aplicaţii preîncărcate: Mail for Exchange, Quickoffice dynamic premium, Adobe PDF reader,
F-Secure Anti-theft for Mobile, Hărţi Ovi cu hărţi de navigaţie gratuită prin GPS

×
Subiecte în articol: tehnică