x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Notebook în mapa de presă

Notebook în mapa de presă

17 Ian 2008   •   00:00
Notebook în mapa de presă

Cel mai important eveniment pentru fanii Apple, MacWorld, nu şi-a dezamăgit audienţa globală. "Vrăjitorul" Jobs a prezentat un notebook ultrasubţire, uprade la iPhone şi iPod Touch şi a anunţat închirierea de filme.


Cel mai important eveniment pentru fanii Apple, MacWorld, nu şi-a dezamăgit audienţa globală. "Vrăjitorul" Jobs a prezentat un notebook ultrasubţire, uprade la iPhone şi iPod Touch şi a anunţat închirierea de filme.


Dacă ar fi să comparăm cu ediţia de anul trecut a MacWorld, când Steve Jobs (CEO Apple) a prezentat iPhone, actualul show din San Francisco ar părea mai puţin "strălucitor". Vedeta serii a fost "Macbook Air", un notebook care măsoară 4 mm în cel mai subţire punct, în timp ce "grosimea" maximă este de 19,4 mm. Cu aceste dimensiuni este cel mai subţire model de pe piaţă, Steve scoţându-l dintr-o mapă de documente, pentru a evidenţia "silueta". Are un ecran de 13,3 inci, procesor Intel Core 2 Duo la 1.6 GHz, HDD la 80 GB cântăreşte 1,3 kg, poate funcţiona pe baterie până la cinci ore în regim wireless şi are încorporată o cameră video. Modelul conţine şi un port micro-DVI prin care utilizatorii se pot conecta la monitoarele cinematice de 20 inci sau 23 inci din gama Cinema Display pentru a-şi extinde spaţiul de lucru sau pentru a se conecta la proiectoare sau alte dispozitive de afişare prin adaptoare DVI, VGA sau S-video. Noul MacBook Air îi poate mulţumi şi pe ecologişti: carcasă din aluminiu, display LCD fără mercur utilizând sticlă fără arsenic şi cabluri interne fără PVC. Totuşi, Macbook Air nu vine echipat cu unitate optică şi are un singur port USB. Apare pe piaţă în luna februarie, cu un preţ de pornire de 1.800 de dolari.


iPhone. Apple a vândut până în prezent 4 milioane de unităţi iPhone, ţinta fiind de 10 milioane până la sfârşitul anului în curs. Jobs a prezentat şi noi funcţii, cum ar fi o hartă pentru localizarea utilizatorului, precum şi posibilitatea configurării unor linkuri pe ecran pentru accesarea unor site-uri. Dacă pentru celular utilizatorii beneficiază de upgrade date gratis, la IPod Touch este de 20 de dolari prin iTunes.


Filme
Oficialii Apple au anunţat încheierea de acorduri cu mai multe studiouri pentru închirierea de filme prin iTunes. Preţurile variază între 2,99 $ şi 3,99 $, iar pentru cele în format HD se adugă un dolar la preţul iniţial. Printre studiouri: 20th Century Fox, Disney, Warner Bros, Paramount, Universal, Sony Pictures, MGM. În ceea ce priveste Apple TV, noua versiune se va conecta direct la internet, iar preţul său scade de la 299 la 229 de dolari. De asemenea, a fost prezentat şi Time Capsule, o soluţie pentru back-up automat (fără fir) al conţinutului Mac-urilor. Este disponibil în două modele cu capacităţi de 500 GB şi respectv 1 TB. Şi Time Capsule, şi MacBook Air vor ajunge în curând în România.

×
Subiecte în articol: IT