x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Numărul de abonaţi TV a scăzut cu 0,6% în prima parte a anului

Numărul de abonaţi TV a scăzut cu 0,6% în prima parte a anului

14 Dec 2011   •   15:24

Numarul de abonati la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale a scazut cu 0,6% in primul semestru, la 5,7 milioane, pe fondul reducerii clientilor la serviciile prin retele satelit (DTH), care nu a fost compensata in totalitate de cresterea numarului de abonati prin retele de cablu, se arata intr-un raport al Autoritatii de Reglementare in Comunicatii.

Diminuarea numarului de abonati la servicii de retransmisie prin retele satelit (DTH) a fost de 8 procente, pana la nivelul de 2,2 milioane de abonati. Numarul abonatilor la servicii de retransmisie prin retele de cablu si a celor prin tehnologie IPTV a crescut in prima jumatate a anului cu 4%, respectiv 28% pana la 3,5 milioane, respectiv 0,04 milioane de abonati.
Rata de penetrare a serviciilor de retransmisie programe audiovizuale la nivel de gospodarii (calculata ca raport intre numarul total de abonati si numarul de gospodarii din Romania) a ajuns astfel la nivelul de 78%.

In prima parte a anului, retelele de cablu au inregistrat cresteri atat din punctul de vedere al numarului total de abonati, care a crescut cu 4%, cat si din perspectiva numarului de abonati la servicii de retransmisie prin cablu in format digital, care a crescut cu 85%. Cresterea numarului de abonati prin cablu in mediul urban (+4,2%) a fost superioara celei inregistrate in mediul rural (+3,4%). Astfel, in mediul rural au fost raportati 0,78 milioane de abonati, rata de penetrare a acestor servicii crescand pana la 23,1%. In mediul urban au fost raportati 2,68 milioane de abonati (aproximativ 78% din numarul total de abonati prin cablu), rata de penetrare crescand la 68%.

×