x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Numărul de gospodării româneşti cu acces la internet s-a triplat în ultimii patru ani

Numărul de gospodării româneşti cu acces la internet s-a triplat în ultimii patru ani

15 Dec 2010   •   17:58

Totuşi, diferenţele dintre state în ceea ce priveşte accesul locuitorilor la internet rămân foarte mari. Astfel, 91% dintre locuinţele din Marea Britanie şi 90 % dintre cele din Luxemburg au acces la internet, în timp ce în Bulgaria sunt conectate la internet doar 33% dintre gospodării, iar în România procentajul urcă la 42%.

În primul trimestru al anului 2010, 70% din locuinţele europene aveau acces la internet, comparativ cu 49%, în primul trimestru din 2006.

Pe de altă parte, procentul de locuinţe care dispun de o conexiune la internet de mare viteză a crescut în toate ţările membre ale UE în ultimii patru ani. Astfel, Suedia are cel mai mare număr de gospodării conectate la internet de mare viteză (83%), urmată de Danemarca (80%), Finlanda (76%) şi Germania (75%), în timp ce România (23%), Bulgaria (26%) şi Grecia (41%) sunt statele cu cele mai puţine locuinţe conectate la internetul de mare viteză.

Procentul gospodăriilor care dispun de o conexiune la internet de mare viteză s-a dublat, în ultimii patru ani, ajungând la 61% în 2010, comparativ cu 30% în 2006.

×