x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ofensiva Nokia: N8 şi Symbian 3

Ofensiva Nokia: N8 şi Symbian 3

de Alexandru Radescu    |    27 Apr 2010   •   00:00
Ofensiva Nokia: N8 şi Symbian 3

Nokia încearcă să recupereze din terenul pierdut pe piaţa smartphone cu sofisticatul N8, echipat cu noul sistem de operare Symbian 3, cameră foto de 12MP si stocare internă de 16GB. Terminalul va fi disponibil pe anumite pieţe, inclusiv România, din trimestrul III, la un preţ estimativ de 370 de euro.

N8 are un ecran tactil AMOLED de 3.5 inci (360 x 640), vine cu procesor la 680Mhz, asigură conectivitate HSDPA/Wi-Fi/EDGE, platformă A-GPS în timp ce optica e asigurată de Carl Zeiss.

Terminalul este optimizat pentru accesarea reţelelor sociale (Facebook, Twitter) şi oferă aplicaţia Ovi Maps cu navigaţie globală auto şi pietonală gratuită, care ghidează utilizatorii către destinaţii şi puncte de interes din peste 70 de ţări.

Nokia N8 oferă utilizatorilor posibilitatea de a realiza clipuri video la calitate HD 720p@30fps şi de a le edita cu ajutorul unui program integrat.

PENTRU DEZVOLTATORI
N8 este primul terminal Nokia integrat cu Qt, un mediu destinat dezvoltării de software şi permite implementarea aplicaţiilor create pe Symbian şi alte platforme software. De asemenea, Nokia a pus la dispoziţia utilizatorilor kit-ul Nokia Qt SDK, un kit de dezvoltare software puternic şi uşor de utilizat, în variantă beta.

×
Subiecte în articol: redactie