x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Operatorii nu mai au voie să blocheze accesul la VoIP sau alte servicii online

Operatorii nu mai au voie să blocheze accesul la VoIP sau alte servicii online

de Alexandru Radescu    |    19 Apr 2011   •   19:40

Din 25 mai vor intra în vigoare mai multe decizii ale Comisie Europene în ceea ce priveşte accesul la servicii de internet. Printre cele mai importante prevederi: interdicţia operatorilor de a bloca sau limita accesul la diverse servicii şi aplicaţii online (cazul VoIP), calitatea serviciilor de internet (vitezele promise în contract), posibilitatea de schimba operatorul în termen de o zi lucrătoare.

“Sunt hotărâtă să mă asigur că cetăţenii şi întreprinderile din UE se pot bucura de beneficiile unui internet deschis şi neutru, fără restricţii ascunse şi la vitezele promise de furnizorii lor de servicii”, a declarat azi Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabilă cu Agenda digitală.

“Cred cu fermitate în principiile concurenţei, care stau la baza noilor norme consolidate din domeniul telecomunicaţiilor referitoare la transparenţă, calitatea serviciilor şi la capacitatea de a schimba operatorul cu uşurinţă. Pe parcursul următoarelor câteva luni, în strânsă cooperare cu autorităţile de reglementare din statele membre, voi monitoriza îndeaproape respectarea noilor norme ale UE, pentru a mă asigura că acestea garantează un internet deschis”.

Până la sfârşitul anului, Comisia va publica rezultatele anchetei, semnalând orice eventuale cazuri de blocare sau de strangulare a anumitor tipuri de trafic.

Rămâne de văzut cum vor fi penalizaţi operatorii care vor încălca aceste prevederi.

×