x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Oracle cumpără RightNow Technologies cu 1,5 miliarde dolari

Oracle cumpără RightNow Technologies cu 1,5 miliarde dolari

24 Oct 2011   •   15:56

Gigantul Oracle va prelua compania americana de servicii IT RightNow Technologies, pentru 1,5 miliarde de dolari, transmite Bloomberg. Actionarii RightNow Technologies vor primi 43 de dolari pe actiune, cu 20% peste cotatia de inchidere din 21 octombrie.

Oracle face astfel cea mai mare achizitie dupa preluarea Sun Microsystems anul trecut, in urma introducerii serviciului Public Cloud, care ofera acces online la software prin intermediul tehnologiei cloud computing.

“Oracle se implica serios in domeniul cloud", a declarat Richard Williams, analist la compania de cercetare a pietei Cross Research din Livingston, New Jersey.

Dupa ce a preluat peste 70 de companii, intr-o campanie de achizitii de 40 de miliarde de dolari lansata in 2005, Oracle a anuntat in aceasta luna ca se concentreaza pe tranzactii mici si promovarea produselor proprii, pentru a sustine dezvoltarea. Gigantul IT s-a bazat pe achizitii pentru a majora vanzarile pana la 35,6 miliarde de dolari, in anul fiscal incheiat in luna mai.

×