x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Panasonic concediază 17.000 de angajaţi

Panasonic concediază 17.000 de angajaţi

de Alexandru Radescu    |    28 Apr 2011   •   18:07

Sub presiunea competitorilor din Coreea de Sud şi China, precum şi din cauza costurilor legate de restructurare, compania japoneză Panasonic a raportat pierderi de 499 de milioane dolari pentru perioada ianuarie-martie 2011. De asemenea, a anunţat concedierea a 17.000 de angajaţi, urmând să numere un personal de 350.000 angajaţi, la sfârşitul lui martie 2013. Cu un an în urmă, compania avea 385.000 angajaţi.

"Cifrele sunt uriaşe, dar şi Panasonic este mare. Pentru o asemenea companie de modă veche această măsură reprezintă o mişcare importantă", a declarat Toru Hashizume, analist la Stats Investment Management, citat de Reuters.

Gigantul japonez nu a putut să ofere o estimare pentru anul fiscal care a început la 1 aprilie din cauza dezastrului natural petrecut în Japoania, pe 11 martie. Totuşi, oficialii companiei au precizat azi că pierderile imediate provocate de cutremur şI tsunami au “tăiat” 258 de milioane de dolari din profitul operaţional pe anul fiscal încheiat la 31 martie.

Grupul încearcă să se orienteze spre afaceri legate de mediul înconjurător şi energie, precum producerea de baterii reîncărcabile, pentru a face faţă concurenţei unor companii precum Samsung Electronics sau LG Electronics.

×
Subiecte în articol: Panasonic concedieri cutremur japonia