x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Panasonic DMC-L10

Panasonic DMC-L10

30 Noi 2007   •   00:00

Deşi nu a reuşit să se impună pe piaţa aparatelor DSLR cu prima generaţie de aparate foto intitulate DMC-L1, Panasonic s-a găndit să incerce din nou şi a lansat cel de-al doilea aparat foto profesional DSLR din istoria sa, Lumix DMC-L10.

Cameră foto pentru profesionişti


Deşi nu a reuşit să se impună pe piaţa aparatelor DSLR cu prima generaţie de aparate foto intitulate DMC-L1, Panasonic s-a găndit să incerce din nou şi a lansat cel de-al doilea aparat foto profesional DSLR din istoria sa, Lumix DMC-L10. Acesta promite să completeze neajunsurile predecesorului său şi să devină un concurent serios pe piaţa DSLR (Digital Single Lens Reflex).

Senzor. Aparatul foto are un senzor de 10.2 megapixeli, Live MOS, cu o sensibilitate ISO 1600 mult imbunătăţită faţă de predecesorul său, ajutată de tehnologia de reducere a zgomotului Venus III. Pozele sunt afişate pe un ecran LCD pivotant de 6,3 cm ce beneficiază de Live View, cu ajutorul căruia poţi realiza poze mult mai bine incadrate, din poziţii imposibil de captat, folosind doar viewfinder-ul. Dezavantajul este timpul de răspuns greoi al auto-focus-ului cănd foloseşti această funcţie.

Tehnologie. Este capabil să detecteze pănă la 15 feţe intr-o singură poză şi să stabilească automat balansul culorilor şi focalizarea, pentru a realiza poze optime in orice condiţii. Are de asemenea o tehnologie cu vibraţii ultrasonice pentru a indepărta praful de pe senzor, foarte util in cazul in care schimbi obiectivele foarte des şi nu vrei să te trezeşti cu pete pe poze.

Dimensiuni. Corpul aparatului are o dimensiune de 134,5 x 95,5 x 77,5 mm. Fără obiectiv şi fără acumulator, Panasonic Lumix DMC-L10 are o greutate de 480 g, destul de uşor pentru un DSLR.

Aparatul vine dotat cu un obiectiv Vario-Elmar 14-50mm (28-100 mm echivalent 35mm) dotat cu un stabilizator optic MEGA O.I.S.

Telefon cu boxe stereo

In cazul in care nu te-ai săturat incă de persoanele care ascultă Guţă-n tramvai, se pare că s-a inventat un telefon care să iţi testeze cu adevărat săngele rece. Telefonul Mini Boombox este dotat cu două difuzoare stereo, amplificate, memorie internă de 256 MB şi slot pentru card SD dacă doreşti să extinzi capacitatea de stocare. Este un telefon complet, cu aparat foto de 1.3 megapixeli, ecran TFT de 3,8 cm, realizat sub forma unui casetofon care măsoară numai 89 X 37 X 22,9 mm. Are de asemenea posibilitatea de a citi cifrele numărului de telefon folosind un sintetizator de voce incorporat.

Acum tot ce-i mai trebuie este un instrumental, un set de versuri şi iţi vei putea crea muzica pe loc… să moară duşmanii!

News

Swiss Army Knife In cartea recordurilor. De căte ori ai rămas in pană cu bicicleta sau de căte ori te-ai trezit că ai nevoie de un desfăcător şi pur şi simplu nu ai unul la indemănă? Cuţitul elveţian care deţine şi locul 1 in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai multifuncţional briceag are 87 de instrumente confecţionate cu precizie ce pot realiza 112 funcţii diferite. Acesta are 7 lame diferite, 3 tipuri de cleşti şi chiar 3 unelte pentru cei care practică golf. Briceagul multifuncţional incorporează toate ustensilele intr-o carcasă de 8,2 X 22,2 cm şi de puţin timp a devenit disponibil şi comercial pe internet intr-un număr limitat, la un preţ de aproximativ 1.200 dolari.

Sanyo se concentreaza pe baterii. Conform agenţiei de presă Reuters, Sanyo este in plin proces de restructurare cu ajutorul băncii de investiţii Goldman Sachs, pentru a ocupa poziţia de lider pe anumite segmente de piaţă. Compania Sanyo a decis să işi indrepte atenţia in următorii 3 ani asupra bateriilor. Aceasta plănuieşte să investească 100 de miliarde de yeni in acumulatori sperănd să crească vănzările cu 50% la aproximativ 450 de miliarde de yeni. In momentul de faţă producătorul de acumulatori alimentează 4 din 10 telefoane la nivel mondial şi doreşte să se concentreze mai mult pe această porţiune din piaţă, renunţănd chiar la producţia de telefoane mobile, aceasta urmănd să fie văndută corporaţiei Kyocera.

×
Subiecte în articol: gadget