x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pare un detaliu banal, dar salvează anual sute de vieţi

Pare un detaliu banal, dar salvează anual sute de vieţi

27 Ian 2016   •   15:40
Pare un detaliu banal, dar salvează anual sute de vieţi

Majoritatea avem tendinţa să roadem capacul de la pix ori de câte ori suntem stresaţi, avem de învăţat sau pur şi simplu ne plictisim. Ciudat este că, oricine a folosit vreodată un pix ca cel din imagini, nu s-a gânfit de ce a decis producătorul să producă acest tip de capac.

În 1991, compania BIC a prezentat lunii o nouă soluţie de design pentru pixurile sale, care a rămas complet necunoscută majorităţii oamenilor: de acum, capacul pixului foarte popular prezenta o gaură.
 
Multe persoane nu au acordat atenţie acestei inovaţii. Totuşi, în acelaşi timp, decizia de a adopta acest design a salvat vieţile unui număr mare de copii. Mai exact, mai mult de 100 de copii anual, ca de altfel şi un număr redus de adulţi.
 
Când sunt mici, copii iubesc să bage în gură obiecte care le cad în mână, în mod special pe cele mici pe care le pot introduce complet în cavitatea bucală. Adulţii, pe de altă parte, iubesc să mestece capacul de la pix atunci când se concentrează intens asupra unei activităţi sau atunci când sunt agitaţi.

×