x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Philadelphia vrea ca bloggerii să plătească taxe

Philadelphia vrea ca bloggerii să plătească taxe

24 Aug 2010   •   00:00

Ca oricine altcineva, oraşul american Philadelphia se luptă pentru a trece cât mai bine prin vremurile economice tulburi. Iar oficialii oraşului au găsit metodă de a scoate oraşul din criză: bloggerii să îşi aducă şi ei contribuţia la propăşirea economică a oraşului şi să înceapă să scoată banii.



Nu există o taxă specifică bloggerilor, aşa cum anumite site-uri au raportat astăzi. Dar oraşul are o "taxă de business" care acoperă bloggerii din Philadelphia şi care fac bani din eforturile lor online.

Maura Kennedy, un purtător de cuvânt al Primăriei, a declarat pentru Computerworld că oficialii vor ca bloggerii care au venituri din activitatea lor să se înregistreze şi să înceapă să plătească taxa. Ea a asemănat taxa cu oricare alta din oraş, nefiind nimic specific despre bloggeri sau internet. "Dacă ai orice fel de blog în oraşul Philadelphia, atunci eşti dator taxele", a declarat Kennedy.

Cei care scriu pe blog numai de drag sau pentru distracţie nu vor fi consideraţi că au o afacere şi deci nu trebuie să plătească. "Este o economie grea. Avem nevoie ca orice afacere din Philadelphia să facă un pas şi să plătească taxe... Fie că sunt afaceri reale, cu cărămizi şi mortar sau nu, nu contează".

La cum este prezentată, propunerea seamănă cu un impozit forfetar. Dan Olds, analist la The Gabriel Consulting Group, spune că este o propunere riscantă pentru că autorităţile se iau de un grup mic dar incredibil de vocal. "Să impui taxe fără minte pe micro-întreprinderi este exact calea greşită de a creşte veniturile şi încuraja dezvoltarea economică", a adăugat el. Analistul se mai întreabă ce ar putea urma: bloggerii să aibă asigurări şi să vină la ei inspecţia muncii?

Deşi reprezentanţii primăriei spun că responsabilitatea de a se trece în registre şi vărsa taxe revine fiecărui blogger, autorităţile vor cerceta internetul pentru a găsi bloggerii plătiţi care nu s-au trecut în acte. "Sunt sigură că vom folosi metode de constrângere", a completat Maura Kennedy.

×
Subiecte în articol: IT