x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Philips Saeco

Philips Saeco

de Alexandru Radescu    |    21 Oct 2011   •   21:00
Philips Saeco

Pentru multi dintre noi, combinatia ceas desteptator-apa rece nu (mai) este una suficienta pentru a ne dezmetici cu adevarat pentru o noua zi de munca. Asa ca trebuie sa mai apelam si la o ceasca de cafea. Vremea ibricului care da in foc, murdarind aragazul, a apus, iar filtrele de cafea incep sa fie inlocuite, in locuinte, de espresoare dichisite si perfomante. Printre noutatile de pe piata din Romania, modelul Xelsis de la Philips-Saeco. Putem 'comanda' la Xelsis maximum noua bauturi, pentru specialitatile care includ si lapte existand o functie integrata automata. Mai mult, pasionatii de capucino vor descoperi cu maxima bucurie si o functie 'inteligenta' de spuma de lapte ajustabila. Recunosc, nu sunt un consumator al acestor specialitati, dar pentru nevasta-mea a trebuit sa ma sacrific, sa devin un 'barista' (cum spun italienii), pentru saptamanile in care am avut la teste acest model de espresor.

Oricum, dupa o vizita pe care am efectuat-o in aceasta vara la fabrica Saeco-Philips din Gaggio Montano (in apropiere de Bologna), am devenit un consumator de espresso. Nici nu se poate altfel, o data ce ai baut in Italia o cescuta cu doua degete de cafea, un espresso cu aroma intensa, dar si cu efect instant asupra oricarei stari de oboseala!

Revenind la Xelsis, echipamentul de cafea are comenzile in partea frontala, totul fiind digital, cu actiune tactila asupra panoului central. Cum ne-am obisnuit deja cu comenzi tactile la diverse electronice de consum, utilizarea espresorului nu necesita lectii suplimentare.

Un amanunt legat de partile componente, pe care l-am aflat la fabrica de la Gaggio Montano, l-am regasit si in modelul Xelsis: rasnita din ceramica. Aceste componente prajesc boabele la temperatura scazuta, nee­xistand riscul de supraincalzire a acestora. Spre deosebire de rasnitele normale, cele ceramice previn orice gust de metal in cafea si asigura consistenta in procesul de macinare.

In ceea ce priveste cantitatile suportate de Xelsis: cana lapte – 0,5 l, rezervor de apa – 1,6 l, caseta cu resturi de cafea – 14 portii, capacitate boabe de cafea 350 g.

Espresorul Philips-Saeco Xelsis poate fi achizitionat la pret de 6.500 lei.

×
Subiecte în articol: tehnică