x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Plăţile online cu cardul au crescut cu 70%

Plăţile online cu cardul au crescut cu 70%

de Alexandru Radescu    |    08 Apr 2010   •   00:00

În primul trimestru din 2010, volumul tranzacţiilor online cu card bancar din România s-a ridicat la 31,85 de milioane de euro. Valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 52 de euro, în scădere faţă de perioada similară a anului trecut, când valoarea înregistrată a fost de 77 de euro.



Statistica trimestrială evidenţiază o creştere cu 70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor furnizate de Romcard. În acest interval s-au procesat 603.437 de tranzacţii. Prin platforma ePayment au fost procesate 575.000 de tranzacţii, la o valoare de 30,25 de milioane de euro.

Micşorarea valorii medii a unei tranzacţii (de la 77 la 52 de euro) este explicată, pe de o parte, de intrarea unor noi jucători cu produse şi servicii cu valori mai mici, dar şi de faptul că majoritatea firmelor şi magazinelor online au oferit promoţii, în opinia reprezentanţilor ePayment.

Cea mai spectaculoasă creştere a numărului de tranzacţii s-a înregistrat în domeniul turismului, cu 270% mai mult faţă de anul trecut.
O evoluţie bună au înregistrat si domeniile telecom, plata utilităţilor şi divertisment unde, comparativ cu anul trecut, numărul tranzacţiilor a crescut cu 230%, 178% şi respectiv 160%.

×
Subiecte în articol: redactie