x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Poşta Română contestă amenda de 24 milioane euro

Poşta Română contestă amenda de 24 milioane euro

20 Dec 2010   •   18:51

Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că a amendat Poşta Română cu 103,3 milioane de lei (24,06 milioane de euro), reprezentând 7,2% din cifra de afaceri realizată în 2009, pentru abuz de poziţie dominantă.

Poşta Română consideră concluziile Raportului Consiliului Concurenţei a nu fi în concordanţă cu abordarea comunitară în ceea ce priveşte tratamentul discriminatoriu de preţ. Potrivit reprezentanţilor CNPR, “nu este vorba de un comportament abuziv ci de un comportament concurenţial normal, iar analiza efectuată în legătură cu încălcarea art. 6 lit. c este neconformă cu jurisprudenţa comunitară”.

Referitor la acuzaţiile legate de acordarea de tratamente preferenţiale, Poşta Română menţionează faptul că aplicarea discountului de 37,5% a fost condiţionat de efectuarea unui volum anual de 36 milioane de trimiteri. Compania a transmis o ofertă similară marilor emitenţi de trimiteri de publicitate prin poştă, ofertă respinsă de către aceştia. În ceea ce priveşte reducerile tarifare, cadrul legislativ secundar emis de ANCOM (Decizia Preşedintelui ANRC nr. 88/2004 privind desemnarea furnizorului de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale şi Decizia ANRCTI nr. 2858/2007) permitea, la momentul aplicării reducerilor, adoptarea şi fundamentarea politicii de discount la care se face referire.

În ceea ce priveşte amenda anunţată de Consiliul Concurenţei, Poşta Română consideră decizia de sancţionare ca fiind netemeinică.

Compania aşteaptă motivaţia şi fundamentarea deciziei, urmând ca în termen de 30 de zile de la primirea acesteia să acţioneze în consecinţă, respectiv să conteste decizia Consiliului Concurenţei la Curtea de Apel, Secţia Contencios Administrativ.

×