x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Premiera - Hot spot in cladirea ASE

Premiera - Hot spot in cladirea ASE

06 Noi 2004   •   00:00

Academia de Studii Economice Bucuresti si-a deschis primul hot-spot public al unei universitati din Romania: ASE Wi-Fi Zone.

CRISTIAN IONITA

Este vorba de doua zone wireless, dintre care una acopera rectoratul, iar cealalta sala de lectura a facultatii. In aceste zone, studentii si profesorii vor avea acces wireless gratuit la reteaua universitatii si la Internet.

Sistemul a fost realizat in urma unei donatii venite din partea companiei Intel, care a constat intr-un laborator de comunicatii echipat cu patru platforme bazate pe tehnologia Personal Internet Client Architecture si pe platforma Internet Exchange Architecture. Obiectivul acestui laborator este sa le permita studentilor punerea la punct a unor proiecte de cercetare si dezvoltarea de aplicatii pentru dispozitive handheld si telefoane mobile.

Se estimeaza ca numarul de utilizatori la nivel mondial ai hot-spot-urilor wireless se va tripla in acest an, ajungand la 30 de milioane de la 9,3 milioane utilizatori in 2003. La ora actuala, exista aproximativ 2.000 de hot-spot-uri in Europa Centrala si de Est, in special in Polonia, Republica Ceha si Estonia.

×
Subiecte în articol: IT