x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Prima uzină „eco” Panasonic din Europa

Prima uzină „eco” Panasonic din Europa

de Cristian Ionescu    |    11 Iun 2009   •   00:00

Panasonic a anunţat astăzi uzina AVC Networks de la Plzen (Cehia), ca fiind prima fabrică Eco Ideas din Europa. Uzina începând să producă televizoare în martie 1997, de atunci până în prezent a scos pe piaţă nu mai puţin de 16 milioane de aparate.

Potrivit companiei, fabrica va juca un rol extrem de important în strategia globală a Panasonic de a contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi va sprijini, de asemenea, dezvoltarea ecologică a oraşului Plzen şi a regiunii din care acesta face parte.

În octombrie 2008, Panasonic a făcut publice obiectivele sale pe termen mediu şi lung din strategia sa Eco Ideas de protecţie a mediului înconjurător printre care reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 10%, adică 6.000 de tone la nivelul facilităţilor de producţie din toată Europa. La nivel global, Panasonic şi-a stabilit ca obiectiv să reducă emisiile de dioxid de carbon ale fabricilor sale cu 300.000 de tone până în martie 2010, suma fiind echivalentă cu volumul mediu de emisii produse în fiecare an de aproximativ 50.000 de gospodării europene.

×
Subiecte în articol: IT