x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Primul laptop 3D de la Sony pe piaţa din România

Primul laptop 3D de la Sony pe piaţa din România

de Alexandru Radescu    |    22 Mar 2011   •   18:21
Primul laptop 3D de la Sony pe piaţa din România

157635-f21-glasses-03.jpgSony şi-a luat inima în dinţi şi a adus în România primul laptop FullHD 3D, din seria F. Modelul vine la pachet cu o pereche de ochelari "activi", pentru vizionarea conţinutului tridimensional, şi poate fi achiziţionat la preţul de 8500 lei.

 

Dacă ne uităm cu atenţie la detaliile tehnice, Vaio F 3D ar putea fi intra în categoria "desktop replacement". Este echipat cu un puternic procesor Intel i7 (Quad Core, platformă "Sandy Bridge"), alături de unitatea de procesare vizuală de înaltă performanţă NVIDIA GeForce cu suport DX11 (GT540M cu 1GB DDR3 VRAM) şi 8GB RAM.

 

Ecranul are o diagonală de 16 inci (40,6cm), afişând o rezoluţie Full HD (1920 x 1080). Pentru vizionarea conţinutului 3D se folosesc ochelari "active shutter". Este vorba de tehnologie cu cadre secvenţiale şi iluminare LED. Concret, soluţia asigură un tip de răspuns foarte scurt şi unghiuri de vizualizare largi, afişând imagini mai clare şi mai luminoase. Tehnologia cu cadre secvenţiale afişează alternativ imagini Full HD 3D pentru ochiul stâng şi drept cu până la 240 de cadre pe secundă, asigurând omogenitatea imaginii finale. De asemenea, laptopul asigură şi conversie 2D-3D. Pentru o a doua pereche de ochelari trebuie să scoatem din buzunar 350 de lei.

 

Potrivit oficialilor Sony România, prezenţi la evenimentul de lansare de azi, nu există deocamdată informaţii privind eventuale întârzieri în ceea ce priveşte livrările de echipamente sau modificări ale preţurilor produselor provocate de dezastrele naturale care au afectat, recent, Japonia.

 

Tomohiro Nakashima, şeful Sony pentru Romania, Bulgaria, Albania si Kosovo, a declarat azi că vânzarile locale de laptop-uri ar putea creşte în 2011 cu maximum 15% de la nivelul de circa 400.000 de unităţi înregistrat anul trecut. Oficialul japonez a folosit rapoarte IDC.

 


×