Consoţiul format din SSIF Swiss Capital, UBS Limited, Muşat şi Asociaţii SPARL şi BT Securities a fost desemnat consultantul pentru finalizarea privatizării Romtelecom, a anunţat Ministerul Societăţii Informaţionale cu puţin timp în urmă.
Oferta financiară a consorţiului desemnat câştigător are o componentă fixă de zero lei şi o componentă variabilă de 2,085% cu TVA, care se aplică la profitul brut, considerat diferenţa matematică dintre valoarea pachetului de acţiuni vândut şi, respectiv, valoarea aceluiaşi pachet de acţiuni deţinut calculat la valoarea sa nominal/contabilă înregistrată în evidenţele contabile ale MSI.
Procedura de atribuire a fost aceea de selectare prin Cerere de oferte.
Obiectul contractului este: „Servicii de consultanţă prestate de un consultant specializat, bancă de investiţii sau consorţiu format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital, în vederea vânzării pachetului minoritar de acţiuni deţinut de MSI la Societatea Comercială "Romtelecom"- S.A”
Anunţul de cerere de ofertă pentru servicii de consultanţă în vederea vânzării pachetului minoritar de acţiuni pe care MSI îl deţine la S.C. Romtelecom S.A. a fost publicat pe 7 octombrie 2013. Termenul iniţial pentru depunerea ofertelor a fost 7 noiembrie, dar a fost prelungit până pe 21 noiembrie la solicitarea potenţialilor ofertanţi. Ofertele au putut fi depuse după achiziţionarea cererii de ofertă contra sumei de 10.000 euro.
Ofertanţii au trebuit să dovedească că au participat în ultimii 10 ani, în calitate de consultant al guvernelor/ministerelor/altor autorităţi publice din România sau la nivel internaţional, în cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifră de afaceri de cel puţin 2,5 miliarde de lei la momentul demarării procesului de privatizare sau au finalizat în ultimii 10 ani cel puţin un contract de consultanţă a guvernelor/ministerelor altor autorităţi publice din România sau la nivel internaţional, în cadrul unor proiecte de privatizare cu o valoare de cel puţin 1,3 miliarde de lei la companii de stat sau au participat în ultimii 5 ani în calitate de consultant în investiţii financiare pe piaţa de capital sau vânzări de pachete de acţiuni, cumulate în mediul privat, în valoare de cel puţin 500 milioane de lei, conform criteriilor stabilite de către minister.