x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Procesoare - Computere mai ieftine

Procesoare - Computere mai ieftine

de Cristian Ionita    |    02 Aug 2006   •   00:00
Procesoare - Computere mai ieftine

Razboiul preturilor dintre Intel si AMD va avea drept consecinta luna aceasta ieftinirea computerelor romanesti. Cele doua companii au "recurs" la reduceri de preturi de pana la 60% pentru unele modele de procesoare.

O data cu lansarea procesoarelor Core 2 Duo, saptamana trecuta Intel a redus preturile modelelor anterioare cu mai mult de jumatate. Cu cateva zile inainte, AMD anuntase reduceri de preturi de pana la 57% pentru unele modele.

Noile liste de preturi pot fi consultate pe site-urile producatorilor (www.intel.com si www.amd.com).

Cum microprocesorul este cea mai scumpa componenta a unui computer, luna aceasta ne putem astepta la reduceri semnificative ale preturilor computerelor in magazinele romanesti. Evident, sistemele cu procesoare "proaspat" lansate vor ramane la fel de scumpe ca si inainte. Potrivit analistilor, razboiul preturilor dintre cei doi giganti nu pare sa se fi incheiat, asa ca mai putem "beneficia" de o noua runda de ieftiniri pana la sfarsitul anului.

Spre exemplu, procesoarele dual core AMD Athlon pe 64 de biti (Athlon 64 X2 5000+) au scazut la 301 dolari, de la 696 de dolari.

CUANTUM. Pe piata romaneasca, preturile sistemelor cu procesoare ceva mai puternice vor scadea cu 400-500 RON. Este vorba despre configuratiile care se vand actualmente in magazine la preturi cuprinse intre 2.000 si 3.500 RON, spun reprezentantii Flamingo.

Cat va trece pana cand majoritatea magazinelor se va alinia la noile preturi e greu de spus. Mai intai trebuie lichidate stocurile cu procesoare la pretul vechi. Oricum, retailerii vor recurge destul de repede la reduceri pentru a scapa de stocuri.

"Cei doi producatori de procesoare de pe piata au scazut in acelasi timp preturile. Putem spune ca este prima data in istoria IT cand asistam la un fenomen de acest gen. Retelele de retail Flamingo si Flanco au aprovizionat deja magazinele cu PC-uri pe noi configuratii si preturi actualizate la pretul nou al procesoarelor. Promotiile lunii august vor reflecta scaderile de pret ale celor doi mari producatori de procesoare", ne-a declarat Lucian Vasiliu, Purchase Manager Flamingo International.

×
Subiecte în articol: IT procesoare