x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Programul privind ajutorul financiar la cumpărarea unui PC, suspendat

Programul privind ajutorul financiar la cumpărarea unui PC, suspendat

de Cristian Ionescu    |    25 Iun 2009   •   00:00

Guvernul a decis ca programul prin care elevii şi studenţii din familii cu venituri reduse primesc un ajutor financiar de 200 euro pentru achiziţionarea unui calculator nou să fie suspendat în anul 2009, pentru revizuirea criteriilor de selecţie şi un control amănunţit al solicitanţilor.



Potrivit ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, Decizia a fost luată în şedinţa de azi a Guvernului. Ea a explicat decizia prin faptul că jumătate dintr-un total de 44.000 cereri de înscriere în program au fost depuse de către elevi care declară "un venit zero" pe membru de familie.

"Acest fapt indică un viciu al legii, deoarece, în mod normal, şi familiile cele mai sărace beneficiază măcar de un ajutor social, astfel că venitul declarat nu poate fi zero. În aceste condiţii s-a decis suspendarea aplicării prevederilor Legii 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, pentru revizuirea criteriilor de eligibilitate şi un control amănunţit al situaţiei", a spus Andronescu.

Programul guvernamental a fost iniţiat în urmă cu cinci ani.

×
Subiecte în articol: IT