x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Proiector Epson, caut business

Proiector Epson, caut business

de Alexandru Radescu    |    20 Ian 2011   •   13:23
Proiector Epson, caut business

Dacă aş fi primit proiectorul Epson EB-1775W  legat la ochi, aş fi jurat că e un netbook. Dimensiunile reduse (210 x 292 x 44 mm) greutatea (1,7kg) îl recomandă drept un echipament ultra-mobil, portabil, perfect pentru persoanele în ale căror atribuţii de serviciu intră călătoriile de afaceri cu tot felul de prezentări. Şi tare sunt curios cât de greu se despart de un astfel de echipament şi dacă trebuie să-l predea imediat sau pot măcar să-l ţină acasă peste week-end. Pentru că indiferent de subiectul „proiecţiilor”, cu acest model nu mai ai nevoie de nici un fel de mo­nitor sau ecran, fie el LCD. Cu o condiţie: să ai pereţii „liberi” de tapet! Dar nu numai în acest mediu prinde acest tip de echipamente: le regăsim şi în barurile care transmit competiţii sportive, alături de plasme şi LCD-uri de mari dimensiuni.

După cum arată şi preţul (aprox. 7.000 lei) este un model vârf de gamă, calitatea imaginilor proiectate fiind susţinută de tehnologia 3LCD, rezoluţie WXGA (format care oferă cu 30% mai mulţi pixeli decât XGA). Având în vedere rezoluţia afişată, este ideal pentru do­cumente în format Excel, Word şi Po­werpoint, fără de care utilizarea în me­diul business ar trece printr-un major han­dicap.

Dacă tot vorbeam de mediul business, căruia îi este adresat, echipamentul asigură şi conectivitate wi-fi (mai puţine cabluri în jur), este compatibil atât cu PC-ul cât şi cu Mac-uri, „citeşte” de pe unitate USB, foarte utilă fiind şi funcţia de încadrare pe ecran.
Încă un detaliu: în preţul de achiziţie nu intră  nici un stativ sau suport iar pentru ecranul Epson Multi-Aspect (poate fi ajustat pentru formatele 4:3, 16:9 sau 16:10), trebuie să mai scoateţi din contul firmei 667 lei (plus TVA).

Casetă tehnică
Sistem de proiecţie: 3LCD-Technology
Luminozitatea imaginii: 3000 ANSI Lumen
Rezoluţie: WXGA (1280x800 )
Contrast: 2000:1
Consum: 304 W (max)
Zgomot: < 40 dB(A)
Distanţa de proiecţie: 0.7 - 8.2 m
Greutate: 1,7kg

×
Subiecte în articol: tehnică