x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget RAV iese la "bataie"

RAV iese la "bataie"

16 Mai 2005   •   00:00

Dupa mai multi ani de "laborator", Microsoft va lansa serviciul online OneCare, care va oferi si update-uri antivirus si de securitate pentru PC-uri. In ceea ce priveste tehnologia antivirus, Microsoft a folosit si dezvoltat RAV-ul, achizitionat de la compania romaneasca GeCAD.



  • de ALEXANDRU RADESCU

  • AMBITIE. Bill Gates si-a mai indeplinit un "vis": Microsoft are si antivirus
    TESTE. Windows One Care va fi disponibil de saptamana aceasta, doar pentru angajatii Microsoft. In toamna, serviciul va deveni public, spre teste, iar din 2006 va putea fi folosit pe baza unui abonament anual. Dupa cum au precizat oficialii companiei, serviciul nu va putea fi utilizat decat de utilizatorii de XP cu SP2. Œn plus fata de protectia antivirus, antispyware si firewall, Windows OneCare va include si instrumente pentru mentinerea optima a PC-urilor in ceea ce priveste performanta (intretinere hard disc), dar si solutii de back-up pe serverele Microsoft. Windows OneCare se updateaza automat cu antivirus si antispyware. Pe langa aceste servicii, OneCare va asigura suport tehnic prin telefon, mail, chat, 24 de ore din 24.

    COMPETITIE. "Nu cred ca Microsoft va obtine o cota de piata de la furnizorii de solutii antivirus (gen Symantec), in schimb va atrage utilizatori care nu au mai avut instalat un antivirus pe desktop", a declarat pentru Cnet analistul Gartner, Peter Firstbrook. In iunie 2003, Microsoft si GeCAD au semnat un acord definitiv pentru achizitionarea proprietatii intelectuale si a resurselor tehnologice RAV antivirus ale GeCAD Software, valoarea tranzactiei fiind, conform unor surse apropiate negocierilor, de 10 milioane de dolar (unii vorbesc chiar de 20 de milioane dolari).

    ×
    Subiecte în articol: IT