x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Război total pe tema tarifelor roaming

Război total pe tema tarifelor roaming

de Alexandru Radescu    |    03 Iul 2008   •   00:00
Război total pe tema tarifelor roaming

A expirat termenul-limită pentru reducerea tarifelor de roaming date (inclusiv SMS şi MMS) şi Comisia Europeană a trecut la verificarea operatorilor din UE.

A expirat termenul-limită pentru reducerea tarifelor de roaming date (inclusiv SMS şi MMS) şi Comisia Europeană a trecut la verificarea operatorilor din UE. Operatorii din România s-au conformat directivelor şi nu au stat să aştepte “deadline”-ul de la 1 iulie, operînd reducerile de la SMS o dată cu cele de voce. Pentru traficul de date (altul decît SMS), operatorii anunţă periodic scăderi ale preţurilor.

Cosmote a anunţat ieri că va reduce cu pînă la 50% tarifele actuale de roaming pentru GPRS, pentru 15 dintre cele 30 de reţele partenere din Europa. Noile tarife, 4 euro/Mb, vor intra în vigoare începînd cu 1 august. Pentru clienţii Orange, de la 16 iunie sînt disponibile noile opţiuni Travel Data.

Astfel, clienţii care călătoresc des în UE beneficiază de tarife cu pînă la 80% mai mici la roaming date. Cu Travel Data Monthly clienţii pot alege pachetul de 10/25 sau 60 MB, care costă 20-40-60 de euro/lună. Pachetul Travel Data Daily asigură 60 MB, timp de o zi, cu 15 euro, tarif mai mic cu peste 90% decît cel standard.

Tot de la 16 iunie, şi clienţii Vodafone aflaţi în roaming în UE, precum şi în Elveţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein au acces la internet (şi acces la e-mail prin BlackBerry şi Windows Mobile e-mail) la un tarif de 6 euro/MB (fără TVA).


AMENINŢĂRI. În faţa valului de reglementări UE, industria telecom a trecut la ameninţări. Întrucît profitul îi este pus sub presiune de reglementări, Asociaţia GSM scoate pe masă eternul dosar de război: reducerea investiţiilor în dezvoltarea unor reţele noi şi în extinderea serviciilor.

×
Subiecte în articol: IT