x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Razie la birourile Google din Seul

Razie la birourile Google din Seul

de Alexandru Radescu    |    10 Aug 2010   •   00:00

Poliţia sud-coreeană a efectuat o descindere la cartierul general Google din Seul, ridicând unităţi de stocare şi diverse documente, conform BBC News. Motivul: interceptarea ilegală a comunicaţiilor Wi-Fi, nesecurizate, prin intermediul maşinilor din serviciul Street View.



Scandalul internaţional legat de interceptările ilegale efectuate în cadrul proiectului Street View a izbucnit în luna mai, în Germania. Între timp, investigaţiile s-au extins în mai multe ţări, inclusiv SUA. De altfel, în luna iunie, Departamentul Justiţiei din statul Connecticut a anunţat demararea unei anchete pentru a stabili dacă Google încalcă dreptul cetăţenilor la viaţă privată prin intermediul serviciului său de cartografiere Street View.

Compania Google a recunoscut că vehiculele sale folosite pentru Street View au înregistrat "din greşeală" nu numai fotografii, ci şi comunicaţiile reţelelor Wi-Fi nesecurizate.

"A fost o greşeală din partea noastră să includem în aplicaţia noastră un cod pentru colectarea datelor personale (payload), dar considerăm că nu am încălcat nici o lege americană", a explicat un purtător de cuvânt al Google.

×
Subiecte în articol: IT