x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Roaming: SMS-uri mai ieftine cu 60%

Roaming: SMS-uri mai ieftine cu 60%

de Alexandru Radescu    |    04 Sep 2008   •   00:00

Comisarul pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding, a propus reducerea cu aproape două treimi a tarifelor din UE pentru mesajele text de pe telefoanele mobile în sistem roaming, la 11 eurocenţI (medie Europeană), au declarat surse citate de Bloomberg.

Comisarul pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding, a propus reducerea cu aproape două treimi a tarifelor din UE pentru mesajele text de pe telefoanele mobile în sistem roaming, la 11 eurocenţI (medie Europeană), au declarat surse citate de Bloomberg. Propunerea a fost prezentată celorlalţi comisari europeni, urmînd să fie adoptată la sfîrşitul acestei luni sau la începutul lui octombrie. Modificările trebuie aprobate ulterior de cele 27 de state membre, precum şi de Parlamentul European. 

Conform oficialilor de la Bruxelles, europenii au plătit în 2007 aproximativ 800 de milioane de euro pe SMSuri în roaming si 560 milioane de euro pentru alte servicii de date. Tot anul trecut, europenii au vorbit in roaming de 5.2 miliarde de euro.

Reding a mai propus ca facturarea convorbirilor la secundă să înceapă din a 31-a secundă a unei convorbiri, pentru a evita ca operatorii să taxeze clienţii pe minut, chiar dacă apelul durează numai cîteva secunde, au arătat sursele citate. Propunerea ar putea fi contestată de unele state membre, unde facturarea este permisă din prima secundă a apelului.

×
Subiecte în articol: IT