x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Romtelecom intra pe piata IPTV

Romtelecom intra pe piata IPTV

08 Dec 2009   •   00:00

După iNES şi Romtelecom lansează platforma IPTV: Dolce Interactiv.



Romtelecom a lansat în zece oraşe serviciul de televiziune prin IP (IPTV) Dolce Interactiv, disponibil clienţilor care dispun de o linie de telefonie fixă şi o conexiune la internet în bandă largă cu o viteză de transfer de minim 8 Mbps.

IPTV permite clienţilor să controleze şi administreze mai bine conţinutul TV, prin selectarea şi înregistrarea programelor de care sunt interesaţi. Serviciul de televiziune este livrat prin internet, prin reţeaua unui operator, pe bază de abonament. De pe lista celor 10 oraşe fac parte: Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi, Piatra Neamţ, Sibiu, Brăila, Ploieşti, Constanţa, Bacău.

Clienţii care se abonează la Dolce Interactiv vor beneficia de oferta promoţională cu discount de 100% la abonament până la sfârşitul lunii martie 2010 şi gratuitate pentru primul receptor, fără hard disk. Preţurile pentru receptoarele suplimentare încep de la 99 euro, fără TVA. Pentru a accesa toate funcţionalităţile serviciului este nevoie de un receptor cu hard disk, disponibil la preţuri reduse cu 50%, respectiv 99,5 euro, fără TVA, pentru clienţii Clicknet. De la 1 aprilie 2010, preţul abonamentului este de 2,9 euro/lună (fără TVA). Acest lucru este valabil doar pentru cei care achiziţionează un abonament de voce, pentru cei care au Clicknet fiind gratuit.

Conţinutul TV la cerere va fi disponibil prin intermediul unei biblioteci, iar utilizatorul IPTV poate înregistra mai multe programe în acelaşi timp pentru a le viziona ulterior.


iNES IPTV este primul serviciu din România care oferă, din octombrie 2005, televiziune prin IP (Internet Protocol), prin intermediul unei reţele proprii de fibră optică. iNES IPTV a lansat pachetul de programe de tip HDTV în noiembrie 2008. Compania a raportat 400 de clienţi pentru serviciile IPTV.


×
Subiecte în articol: redactie