x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Rusia lansează o investigaţie antitrust împotriva Microsoft

Rusia lansează o investigaţie antitrust împotriva Microsoft

de Cristian Ionescu    |    04 Iun 2009   •   00:00

Autoritatea antimonopol din Rusia a lansat o investigaţie împotriva Microsoft, privind reducerea livrărilor de sisteme de operare Windows XP pe piaţa rusă, chiar dacă există cerere, pentru a introduce Windows Vista.

Potrivit agenţiei, Microsoft a încălcat legislaţia antimonopol prin reducerea livrărilor de Windows XP, atât a sistemelor vândute separat cât şi a celor preinstalate pe computere, dar şi prin politica de preţuri.

"Analiza pieţei a arătat că trecerea la sistemul Windows Vista are loc chiar dacă se menţine cererea pentru Windows XP", a anunţat autoritatea rusească, adăugând că menţinerea cererii pentru Windows XP a fost confirmată atât de către retaileri cât şi de comenzile din partea instituţiilor guvernamentale.

Cazul va fi analizat la 24 iulie.

În 2004, Comisia Europeană a amendat Microsoft cu 500 de milioane de euro pentru comportament anticoncurenţial în domeniul aplicaţiilor media player şi al celor pentru servere. Ulterior, CE a amendat Microsoft cu alte 900 de milioane de euro pentru că nu a respectat decizia Comisiei, dar grupul american a contestat penalizarea.

×
Subiecte în articol: IT