S-a ales consultantul pentru listarea acţiunilor Romtelecom la bursă
Romtelecom a selectat casa de avocatura Stoica&Asociatii pentru a furniza consultanta in ceea ce priveste optiunile actionarilor in procesul de listare la bursa a companiei de telefonie fixa din grupul elen OTE.
"Conform acordului dintre actionarii sai, OTE si Ministerul Comunicatiilor, Romtelecom a procedat la selectarea si angajarea firmei de avocatura care sa ofere consultanta in procesul de evaluare a principalelor optiuni ale actionarilor, respectiv fie fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote si listarea noii entitati la bursa sau listarea directa a Romtelecom la bursa. Compania selectata este Stoica&Asociatii", se arata intr-un comunicat al operatorului la care statul roman mai detine 46% din actiuni.
Firma de avocatura va actiona ca un consultant independent, care va proteja interesele ambilor actionari si va lucra impreuna cu banca de investitii care urmeaza sa fie selectata, se mai precizeaza in comunicat. Stoica&Asociatii a fost aleasa dintre firmele de avocatura care au deja un contract cadru pentru servicii de consultanta legala cu Romtelecom.
"Mandatul acesteia este sa desfasoare activitati de consiliere si sa pregateasca orice documente necesare in vederea evaluarii beneficiilor procesului propus de fuziune si listare la bursa fata de alte optiuni".
In continuare, Romtelecom va selecta si angaja banca de investitii de reputatie internationala, care va realiza pana in decembrie studiul privind optiunile actionarilor operatorul telecom.
"Acest proces de selectie urmeaza sa fie incheiat in jurul datei de 1 septembrie", se mentioneaza in comunicat.
Romtelecom va suporta costurile unei expertize juridice, economice si tehnice furnizate de experti care vor fi angajati de Ministerul Comunicatiilor pentru a asista statul in procesul de evaluare, cu un buget maxim de 200.000 de euro.
OTE a devenit actionar la Romtelecom in 1998, cand a preluat 35% din capitalul social al companiei si a primit dreptul de uzufruct pentru inca 16% din actiuni in schimbul a 675 milioane de dolari.
Cosmote Romania este controlat de Romtelecom – 30% din actiuni si Cosmote Group – 70% din titluri. Anterior, Romtelecom detinea integral fostul Cosmorom. In mai 2005, Romtelecom a incheiat un acord privind transferul unui pachet de 70% din actiunile Cosmorom catre Cosmote Group, divizia de telefonie mobila a grupului elen OTE, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 120 milioane de euro.
Vreme a anuntat, in noiembrie 2010, ca statul doreste sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la Romtelecom, reprezentand 45,99% din capitalul social, si a cerut companiei elene OTE sa vina cu o oferta de pret. Cu acea ocazie, ministrul a anuntat ca statul roman doreste sa obtina un miliard de euro pe actiunile Romtelecom.
Veniturile Romtelecom au scazut in trimestrul doi cu 7,1%, la 166,1 milioane euro, reflectand declinul cu 14% a afacerilor pe servicii de voce, afectate de reducerea numarului clientilor si a venitului mediu pe utilizator, insa profitul EBITDA al companiei a urcat cu 19,7%, la 29,2 milioane euro.
Operatorul a inregistrat un avans de 23,1% pe internet broadband, la 1,084 milioane de utilizatori. Pe serviciile de televiziune (DTH, IPTV, cablu), baza de utilizatori a companiei a crescut cu aproape 31%, la 1,222 milioane.

Ştiri din .ro
- Poliția în alertă – cadavru carbonizat descoperit într-o mașină incendiată lângă Timișoara UPDATE 5 Varianta principală a anchetatorilor Pressalert.ro
- Averile consilierilor locali din Timișoara. Cine are patru mașini, cine l-a împrumutat în campanie pe Fritz și cine are locuință în Olanda Pressalert.ro
Huawei ar putea renunța la producția de smartphone-uri
Ce s-a întâmplat cu fondatorul Alibaba. China încearcă să oprească speculațiile privind dispariția acestuia
Dezvoltare aplicații mobile – de ce te interesează
La luptă cu WhatsApp! Platforma de mesaje Signal și-a rezolvat problemele tehnice
Apple va lansa două laptopuri MacBook Pro
Cea mai mare platformă de comerț ilegal de pe DarkNet a fost anihilată
WhatsApp sperie utilizatorii. Ce aplicații de mesagerie online i-ar putea lua locul
Eveniment spectaculos la început de an. Când se va putea vedea ploaia de meteoriți
NASA sărbătorește 20 de ani pe Stația Spațială Internațională
Atenție! Cum funcționează pe WhatsApp noua înșelătorie de Anul Nou
Top platforme de magazine online pentru 2021
Tipuri de malware care vă pot compromite echipamentele
(P) Alegerea perfectă pentru o petrecere, acasă sau la job Transformă-ți viața după bunul tău plac împreună cu Akai
