x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Să facă poze şi să filmeze

Să facă poze şi să filmeze

de Alexandru Radescu    |    14 Dec 2007   •   00:00
Să facă poze şi să filmeze
Sursa foto: YOSHIKAZU TSUNO/

Intr-o continuă eră a "imaginii", producătorii de electronice de profil se pregătesc să tragă linie după incă un an consumist.



Intr-o continuă eră a "imaginii", producătorii de electronice de profil se pregătesc să tragă linie după incă un an consumist.

Pănă la sfărşitul lui 2007, industria aparatelor foto ar putea ajunge la 130 de milioane de dispozitive văndute (o creştere de 50% pentru D-SLR), in timp ce vănzările de camere video pot depăşi pragul de 20 de milioane de unităţi. Pentru telefoanele mobile, procentul de terminale cu capabilităţi foto văndute variază in funcţie de piaţă.

In unele ţări din Asia, acestea reprezintă 95% din piaţă, in Germania se află undeva la 70%, in timp ce in Africa sunt sub 50% din vănzările totale, potrivit unui raport prezentat pe cellular-news.com.

Cum mediile de stocare (hard sau flash) sunt tot mai generoase, pasionaţii de fotografie se intorc din concedii cu sute sau de mii de imagini. Folderele foto din PC-uri (sau harduri externe) au GB de imagini, parte din ele ajungănd tot mai des şi in serviciile de stocare online. Nu sunt tocmai o noutate pe piaţă "Ramele digitale", dar producătorii cred că in perioada de Sărbători aceste dispozitive se vor vinde foarte bine. Â

Din analiză nu lipsesc nici imprimantele: peste 100 de milioane de unităţi văndute in acest an.

×
Subiecte în articol: IT