x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SaitekX52 Pro - Joystick pentru cei impătimiţi

SaitekX52 Pro - Joystick pentru cei impătimiţi

01 Iun 2007   •   00:00

Vremea simulatoarelor de zbor s-a reintors, şi asta nu fiindcă a apărut un nou Flight Simulator de la Microsoft, ci pentru că Saitek a lansat un sistem de control de zbor, ce poate transforma orice simulator de zbor plictisitor intr-o adevărată aventură.

Vremea simulatoarelor de zbor s-a reintors, şi asta nu fiindcă a apărut un nou Flight Simulator de la Microsoft, ci pentru că Saitek a lansat un sistem de control de zbor, ce poate transforma orice simulator de zbor plictisitor intr-o adevărată aventură.

DISPLAY. Perifericele X52 Pro au un sistem HOTAS (Hands on throttle-and-stick) programabil cu display multifuncţional (MFD) integrat, controlat cu ajutorul a două butoane dedicate situate in partea de jos a display-ului. Afişajul MFD prezintă informaţii direct din joc, precum informaţii Radio Stack in MS Flight Simulator 10 sau nivelul de acceleraţie.

PRECIZIE. Mecanismul de centrare precisă non-contact pe axele X şi Y precum şi forţa arcului asigură un gameplay fără erori de pilotaj şi imbunătăţesc considerabil durabilitatea perifericelor. Butoanele şi MFD-ul sunt iluminate in trei culori disponibile: roşu, galben şi verde, iar intensitatea cu care este iluminat throttle-ul este in funcţie de poziţia acestuia, astfel incăt lumina va străluci cu atăt mai puternic cu căt acceleraţia va fi mai mare.

SOFTWARE. Suita de programare (SDK) pentru perferice este inclusă pe CD pentru a ajuta creatorii de jocuri să facă mai uşor programe specifice care să interacţioneze cu MFD-ul şi să implementeze mai bine in jocuri toate funcţiile pe care manetele de control le pot indeplini. Preţul este un pic cam piperat pentru o pereche de joystick-uri, dar tehnologia care o incorporează promite o experienţă de neuitat, mai ales in cazul in care combini pachetul X52 Pro cu Pro Flight Rudder Pedals de la aceeaşi companie.

NEWS

Mobil cu proiector. Imaginează-ţi că ai de ţinut o conferinţă foarte importantă şi sala nu este echipată cu un retroproiector sau cu un televizor pe care să iţi rulezi prezentările. Acum se pare că această problemă s-a rezolvat, deoarece tehnologia a evoluat atăt de mult, incăt putem implementa mici proiectoare in telefoanele mobile.

Compania Microvision a prezentat la CES 2007 un microproiector ce poate fi inclus in telefoanele mobile sau in aproape orice aplicaţie portabilă. Acesta are momentan dimensiunile unei bucăţi de ciocolată şi poate proiecta o imagine color extrem de vividă, folosind tehnologia proprietară Microvision numită Integrated Photonics Module.

Site: http://www.microvision.com

×
Subiecte în articol: auto gadget