x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung “ameninţă” Slovacia cu mutarea unor fabrici în România

Samsung “ameninţă” Slovacia cu mutarea unor fabrici în România

de Alexandru Radescu    |    15 Noi 2011   •   15:12

Afacerea “Nokia-Jucu" cunoaste acum in Slovacia o varianta cu ceva asemanari, de data asta fiind Samsung in prim-plan.

Grupul sud-coreean Samsung ar putea decide transferul productiei de la doua fabrici detinute in Slovacia in Romania, daca nu va primi noi subventii din partea statului slovac, potrivit publicatiei austriece Wirtschaftsblatt, citate de Mediafax.

Samsung vrea sa inchida cele doua fabrici din Slovacia, care au 4.000 de angajati, si sa transfere productia in Romania, a relatat postul slovac de televiziune Markiza, citat de Wirtschaftsblatt.

Reprezentantii Samsung au refuzat sa comenteze.

Ministrul slovac al Muncii si Afacerilor Sociale, Jozef Mihal, se afla intr-o vizita in Coreea de Sud, unde negociaza investitii.

Potrivit Ministerului slovac al Economiei, Samsung cere subventii de 28 de milioane de euro, pentru a mai pastra 950 de locuri de munca in Slovacia.

Grupul sud-coreean de electronice este prezent in Slovacia din 2002 si detine doua fabrici, la Voderady si Galanta. Pana in prezent, Samsung a primit subventii de 111 milioane de euro in Slovacia.

Fabrica de la Volderady a fost deschisa in 2008 si produce LCD-uri, in timp ce la Galanta sunt linii de productie pentru playere DVD, imprimante laser si monitoare. De asemenea, Galanta este si centru european de cercetare si distributie pentru compania coreeana.

×
Subiecte în articol: fabrici slovacia subventii samsung