x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Securitate - Informatii despre OZN in reteaua armatei

Securitate - Informatii despre OZN in reteaua armatei

09 Iun 2005   •   00:00

Hackerii cauta informatii despre OZN-uri prin computerele NASA si ale Pentagonului.

  • de ALEXANDRU RADESCU
  • IT
  • GHINION. Povestile cu extraterestri i-au facut pe "curiosi" sa cotrobaie prin computerele agentiilor americane
    "Solo" este un faimos hacker britanic care a bagat in sperieti Pentagonul si NASA. Oficialii americani spun ca acesta ar fi cautat prin computere informatii despre OZN-uri. Justitia americana cere britanicilor extradarea hackerului.

    Britanicul Gary McKinnon (cunoscut pe Internet sub pseudonimul "Solo") este considerat de catre oficiali ai Armatei americane cel mai periculos hacker. In perioada 2001-2002, Solo a obtinut acces neautorizat in peste 100 de retele de computere din diverse baze ale Armatei americane (inclusiv de la Pentagon), precum si de la agentia spatiala NASA. Initial, hackerul a fost arestat in martie 2002, dupa ce Politia britanica a primit o plangere din partea NASA, dar a fost eliberat cateva luni mai tarziu. Dupa mai multe incercari nereusite, justitia americana face in continuare presiuni pentru ca McKinnon sa fie "transferat" peste ocean, pentru judecata. McKinnon a fost arestat miercuri si eliberat pe cautiune. La 27 iulie, avocatul hackerului trebuie sa-si apere clientul in fata cererii de extradare. Pana atunci, i-au fost interzise accesul la Internet si achizitia vreunui "document pentru voiaj extern". Reprezentantii Armatei au declarat pentru BBC ca hackerul ar fi cautat de fapt informatii despre OZN-uri.

    ATACURI IN LANT. Povestea "americana" a lui McKinnon a inceput in 2001, cand a accesat o baza de date de la un computer al armatei de la Fort Myer (Virginia). Succesul britanicului a continuat prin retele ale US Navy, US Air Force, NASA, Departamentul Apararii. Conform acuzelor aduse de oficiali americani, hackerul a copiat documente "importante", a sters diverse fisiere, intre care 1.300 conturi de utilizatori, si a monitorizat traficul. La putin timp dupa atentatul de la World Trade Center, hackerul a reusit sa fure informatii din reteaua de 300 de computere de la o baza americana din New Jersey. Avand in vedere momentul acelui atac informatic, intreaga retea a fost inchisa pentru o saptamana. "Nu avem informatii ca documentele furate ar fi fost vandute unor guverne straine sau unor organizatii teroriste", au declarat pentru CNN oficiali americani. Pagubele totale ar fi de aproximativ un milion de dolari. Daca va fi gasit vinovat de judecatorii americani, ar putea primi o pedeapsa de 5 ani inchisoare si o amenda de 400.000 de dolari.

    IREZISTIBILA ATRACTIE A NASA
    NASA a suferit mai multe "vizite" din partea hackerilor (unele recunoscute de agentie), de multe ori aparand si numele unor romani care ar fi atentat la reteaua agentiei. Unul dintre cele mai "interesante" atacuri informatice s-a petrecut in 2003.

    La cateva ore de la pierderea navetei spatiale Columbia, un grup de hackeri a atacat si a "doborat" serverele Laboratorului Jet Propulsion. Atacul, revendicat de un grup care isi spunea Trippin Smurfs, ar fi fost o reactie de protest la pozitia SUA in Irak.
    ×
    Subiecte în articol: IT