x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SECURITATE/Raiffeisen - ţintă preferată de cyberinfractori

SECURITATE/Raiffeisen - ţintă preferată de cyberinfractori

22 Ian 2009   •   00:00

Specialiştii în securitate informatică au remarcat o intensificare a activităţilor de "phishing” în România. Potrivit unui raport BitDefender, serviciul bancar electronic de la Raiffeisen a fost ţinta preferată a infractorilor informatici în ceea ce înseamnă falsificarea identităţii companiei.



"Volumul de spam ca parte integrantă a acţiunilor de phishing ce exploatează identitatea Raiffeisen Bank România a crescut de la începutul lui 2009 cu aproximativ 20%. Printre cele mai răspândite tehnici rămân în continuare trimiterea către un site de phishing. Le recomandăm clienţilor de e-banking să fie precauţi şi să verifice orice mesaj suspect cu instituţia financiară înainte de a-şi divulga datele on-line”, a declarat Vlad Vâlceanu, Seful Laboratorului de Cercetare Antispam al BitDefender.

Ultima serie de mesaje din campania de phishing apelează la o machetă deja utilizată încă din toamna anului trecut, însă al cărei conţinut solicită de această dată utilizatorilor să-şi acceseze contul pentru a verifica o serie de posibile tranzacţii neautorizate. Ca o inovaţie a lunii ianuarie menită să certifice autenticitatea e-mailului: prezenţa semnăturii din subsol, atribuite unui funcţionar din managementul superior al instituţiei. Confom BitDefender, clasamentul celor mai des falsificate identităţi bancare din România, în 2008, a inclus: Raiffeisen Bank (60%), BCR (13%), BRD (10%), Piraeus Bank (8,5%), Banca Transilvania (8,5%).

×
Subiecte în articol: IT