x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SenseCam: îţi înregistrează, în timp real, întreaga existenţă

SenseCam: îţi înregistrează, în timp real, întreaga existenţă

07 Sep 2009   •   00:00

Un dispozitiv de înregistrare a întregii existenţe în imagini şi sunete, în timp real, ar putea fi lansat în 2010, fiind rezultatul unui proiect Microsoft, vechi de zece ani.



Dispozitivul SenseCam poate fi ataşat unui medalion la gât şi poate fotografia tot ce se întâmplă în jurul purtătorului o dată la câteva secunde, înregistrând în acelaşi timp şi audio toate sunetele. Aparatul este prevăzut cu GPS şi poate transmite date transcrise şi indexate după coordonate temporale.

Fotografiile persoanelor vor fi, de asemenea, identificate, marcate şi păstrate în arhivă.
Potrivit specialiştilor, citaţi de TechCrunch, dispozitivul ar putea deveni la fel de ubicuu cum au fost ceasul de la mână în ultimul secol.

Deşi aparatul de înregistrate a vieţii reprezintă un alt abandon al clauzei de protejare a intimităţii, experţii cred că nu implică o renunţare mai mare decât cea impusă de internet şi serviciile de supraveghere electronică.

Cea mai mare provocare la acest proiect nu este hardware-ul, ci arhivarea, transcrierea, indexarea şi protecţia datelor online, un volum atât de mare încât numai câteva companii (Microsoft, Google, Amazon) ar putea să-l gestioneze.

×
Subiecte în articol: redactie