x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sinuciderile din cadrul France Telecom, achetate de Justiţie

Sinuciderile din cadrul France Telecom, achetate de Justiţie

09 Apr 2010   •   00:00

Justiţia franceză va ancheta valul de sinucideri de la France Telecom, în urma unui raport al inspecţiei muncii şi unei plângeri depuse de un sindicat, ambele denunţând o "punere în pericol" şi o "hărţuire morală" în legătură cu metodele utilizate de această companie.



Potrivit avocatului Sindicatului Sud, Kean-Paul Teissonniere, Parchetul din Paris va deschide o procedură judiciară în "zilele imediat următoare", care va fi încredinţată unui judecător de instrucţie din cadrul sectorului sănătăţii publice din Paris.

În 2008 şi 2009, numărul sinuciderilor în rândul salariaţilor France Telecom s-a ridicat la 35, potrivit conducerii şi sindicatelor.

Aceste decese au ridicat probleme în legătură cu metodele de management utilizate de acest gigant al telecomunicaţiilor pentru adaptarea unui fost monopol public, alcătuit în continuare din funcţionari, în proporţie de 65%, la noua piaţă ultra-concurenţială a telefoniei şi Internetului.

În februarie, un raport al inspecţiei muncii prezenta posibile infracţiuni de "punere în pericol a unora prin crearea unor organizaţii (...) de natură să aducă atingeri grave sănătăţii muncitorilor", dar şi la "metode de conducere caracterizând o hărţuire morală".

Potrivit AFP, inspecţia muncii a vizat în special "politica de reorganizare şi management" dusă din 2006 şi până în prezent şi a subliniat că membrii conducerii France Telecom au fost alertaţi "în numeroase rânduri (...) în legătură cu efectele produse asupra sănătăţii muncitorilor".

Raportul îi pune în discuţie pe cei din ierarhia superioară a conducerii, între care şi fostul preşedinte şi director general, Didier Lombard.

 

×
Subiecte în articol: redactie