x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SNR a primit cinci oferte pentru finanţarea de lucrări şi servicii necesare reţelei WiMAX

SNR a primit cinci oferte pentru finanţarea de lucrări şi servicii necesare reţelei WiMAX

09 Iun 2010   •   00:00

CEC Bank, Banca Transilvania, RBS, UniCredit Ţiriac Bank şi Raiffeisen Bank au depus oferte în vederea furnizării catre Radiocom a unui credit de circa 10 milioane de euro, destinat achiziţionării de produse, lucrări şi servicii auxiliare necesare realizării proiectului WiMAX.



Operatorul şi-a propus să construiască o reţea naţională WiMAX, în baza unei licenţe în benzile de frecvenţe radio de 3,6 GHz-3,8 GHz, câştigată în noiembrie 2008. Cuantumul taxei de licenţă s-a ridicat la două milioane de euro.

WiMAX este o tehnologie care permite furnizarea de servicii de acces la Internet broadband, pe arii extinse, de până la 50 kilometri, prin tehnologii wireless.

"Pentru stabilirea câştigătorului trebuie parcurse mai multe etape. După preselecţie se va derula etapa de negociere cu fiecare dintre candidaţii selectaţi. Ulterior, se va trece la evaluarea ofertelor finale, urmând ca după 11 zile să fie încheiat contractul cu ofertantul declarat câştigător. Dacă nu vor exista contestaţii, estimăm că la sfârşitul lunii iunie procedura de atribuire a contractului să fie încheiată", se arată într-un comunicat al operatorului citat de Mediafax.

În decembrie 2009, Omnilogic a depus singura ofertă pentru furnizarea de echipamente WiMAX către Radiocomunicaţii, contractul fiind estimat la 51,8 milioane de euro (TVA inclusă). O lună mai târziu, SNR şi Omnilogic au semnat contractul, a cărui valoare se ridică la 46,74 milioane de euro (TVA inclusă).

×
Subiecte în articol: redactie