x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SOFTWARE - Toamna, sezon de antiviruşi

SOFTWARE - Toamna, sezon de antiviruşi

de Alexandru Radescu    |    06 Oct 2008   •   00:00
SOFTWARE - Toamna, sezon de antiviruşi

În ultima lună, patru mari producători de soluţii de securitate informatică au lansat în România "versiunile 2009" ale produselor care ar trebuie să ne protejeze computerele de diverşi "dăunători".



În ultima lună, patru mari producători de soluţii de securitate informatică au lansat în România "versiunile 2009" ale produselor care ar trebuie să ne protejeze computerele de diverşi "dăunători".

Ca şi în alte domenii din lumea IT&C, noile versiuni ale unor produse de securitate informatică sunt cele mai în măsură (de pe piaţă) să protejeze computerul şi reţeaua. Există, fireşte, o mulţime comună a beneficiilor pe care un utilizator le-ar avea de pe urma unui asemenea produs: detecţie mai rapidă şi mai precisă, dezinfecţie mai rapidă şi mai eficientă, consum minim de resurse ale PC-ului şi folosire redusă a lăţimii de bandă. Totuşi, fiecare soluţie complexă este nevoită să vină pe piaţă şi cu tehnologii proprii sau cu abordări proprii ale problemelor informatice. În ultima lună, am făcut cunoştinţă cu versiunile 2009 (sau loca­lizate în limba română) ale produselor Kaspersky, Panda Security, BitDefender şi Symantec.

Kaspersky

Kaspersky Anti-Virus 2009 şi Internet Security 2009 oferă un modul inovator de filtrare a activităţii aplicaţiilor bazat pe tehnologia HIPS (Host-based Intrusion Prevention System), un modul de protecţie proactivă, precum şi un firewall complet. Acestea protejează sistemele atât împotriva ameninţărilor cunoscute, cât şi a celor noi. O listă de programe permise (whitelist) previne blocarea nedorită a celor mai folosite aplicaţii de către utilizatori. Gradul alocat unei aplicaţii necunoscute determină nivelul de acces pe care aceasta îl are la resursele sistemului de operare, ale reţelei, la datele confidenţiale ale utilizatorilor, şi la periferice. Acest proces permite ca, în cazul rulării unei aplicaţii periculoase, sistemul să rămână protejat, iar programul respectiv să nu poată să îşi realizeze scopul. Soluţia rusească KIS 2009 include, de asemenea, o tastatură virtuală pentru introducerea de date sensibile în mod securizat.

Panda

Compania spaniolă Panda Security a lansat noua gamă de produse: Antivirus Pro 2009, Internet Security 2009 şi Global Protection 2009. Soluţiile încorporează o versiune mai avansată a tehnologiei "Identity Protect" (detectează în mod proactiv orice încercare de furt al datelor confidenţiale) precum şi un nou motor pentru neutralizarea troienilor bancari. Internet Security 2009, cât şi Global Protection 2009 încorporează un filtru personal care permite utilizatorilor să definească informaţiile confidenţiale (numere de cont, parole etc.) care nu trebuie să părăsească PC-ul fără consimţământul utilizatorului.

BitDefender

Suita de produse BitDefender 2009 cuprinde: Antivirus, Internet Security şi Total Security. Pentru utilizatorii de laptop-uri soluţia oferită de producătorul român care trece automat în "modul pentru laptop", care presupune un consum redus de energie. Scanările, sarcinile de backup şi de optimizare programate sunt amânate, pentru a se prelungi autonomia laptopului. De asemenea, BitDefender 2009 asigură protecţia conversaţiilor prin mesageria instant "Seiful pentru fişiere" care este un spaţiu securizat pe care îl poţi folosi pentru stocarea informaţiilor personale şi a fişierelor confidenţiale. Datele vor fi criptate şi păstrate local, pe calculator, protejate împotriva furtului şi a "privirilor indiscrete".

Norton

Americanii de la Symantec au lansat săptâmâna trecută Norton Internet Security 2009 şi Norton AntiVirus 2009. Produsele sunt localizate în limba română, fiind vorba de soluţii destinate mai ales clienţilor casnici sau IMM-urilor cu până la 50 de calculatoare. Printre caracteristicile majore nou implementate se numără "discreţia", având posibilitatea de a suspenda sarcinile comune (non-critice) şi alertele în timpul activităţii curente a utilizatorului. De asemenea, oferă protecţie antibot şi "System recovery tool" pentru problemele serioase create de viruşi.

×
Subiecte în articol: IT security