x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Software - Yahoo desktop search

Software - Yahoo desktop search

12 Dec 2004   •   00:00

Ne cauta prin computere

Click pentru a mari imaginea
Pentru a tine pasul cu rivalii de la Google, Yahoo se pregateste sa lanseze in ianuarie o versiune de test a aplicatiei desktop search. Aceasta le va permite utilizatorilor sa caute informatii in memoria computerelor personale intr-un mod similar cu cautarea pe Internet. Pe viitor, programul va include cautare in arhivele Yahoo Messenger, address book si servicii e-mail gratis.

Portalul californian Sunnyvale a anuntat recent ca va oferi aplicatia marca Yahoo prin intermediul X1 Tehnologies (o alta companie din California). Partea financiara a parteneriatului incheiat intre X1 si Yahoo nu a fost dezvaluita.

Aplicatiile de tip desktop search sunt ultima "gaselnita" a companiilor ce detin motoare de cautare ori portaluri Web. Scopul acestora este gasirea cat mai rapida a fisierelor stocate de utilizatori in memoria computerelor. In prezent, motoarele de cautare pe Internet sunt capabile sa gaseasca zeci de mii de rezultate in mai putin de o secunda. In acelasi timp, medodele de cautare standard in memoria computerului sunt mult mai lente - o astfel de operatie poate dura cateva zeci de minute. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT