x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Start în competiţia televizoarelor 3D

Start în competiţia televizoarelor 3D

de Alexandru Radescu    |    08 Apr 2010   •   00:00
Start în competiţia televizoarelor 3D
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

LG a lansat azi primele televizoare 3D pe piaţa din România. Un sistem complet este format din LCD Full HD LD920 (47 de inci) la 2000 de euro, cu două perechi de ochelari (promoţional) şI un Blu-ray compatibil 3D la 300 de euro.

Un filtru polarizant care se regăseşte pe suprafaţa ecranului de televizor faciliteazăvizionarea conţinutului 3D astfel încât cu ajutorul ochelarilor polarizanţi, fiecare ochi vede doar imaginile care îi sunt dedicate.

Modelul LD920 oferăşi conexiune USB 2.0, consumul de energie este considerabil redus prin tehnologia Smart Energy Saving iar cu TruMotion 200 Hz dispare senzaţia de distorsionare a imaginilor.

Legat de vânzări, reprezentanţii LG speră să vândă câteva sute de exemplare până la sfârşitul anului, intenţionând să introducă pe piaţă şi plasmă Full HD 3D.

Dacă în ceea ce priveşte conţinutul 3D, nu există produse disponibile în retail, o altă variantă ar fi canalele TV. În acest context, reprezentanţii UPC ne-au declarat că operatorul este pregatit din punct de vedere tehnic sa preia canale 3D.

"Aşteptăm ca programele să difuzeze conţinut în acest format. Se pare că sunt canale care doresc să transmita competiţii sportive (fotbal, rugby) în 3D anul acesta", au precizat oficiali UPC.

ESTIMĂRI DE PIAŢĂ
LG Electronics a atins în luna februarie din 2010 o cotă de piaţă de 33.2% la nivel local, pe segmentul televizoarelor LCD. În aceeaşi perioadă, televizoarele LCD cu diagonală de 42 inci (printre cel mai bine vândute) au atins o cotă de piaţă de 54.8%. Pe segmentul LCD Full HD, compania are 38.8% pe acest segment, după intervalul ianuarie-februarie 2010.

Pe întregul segment de televizoare cu plasmă, compania a înregistrat a treia cotă de piaţă în 2010, conform studiilor realizate la nivelul lunii februarie, cu 24.5% din piaţă.

×
Subiecte în articol: redactie