x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Statistici - Surprize in clasamentul celularelor

Statistici - Surprize in clasamentul celularelor

02 Dec 2004   •   00:00

Potrivit unor statistici realizate de Institutul de cercetare Gartner, in trimestrul al treilea din 2004, Nokia si-a mentinut prima pozitie in topul vanzarilor de telefoane mobile, fiind urmata de Samsung si Motorola.


CRISTIAN IONITA

Desi statisticile erau destinate sefilor din industria telecomunicatiilor, informatiile au ajuns la "urechile" presei, multumita unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

SCHIMBARI IN TOP. Samsung a vandut in aceasta perioada 22,98 milioane de telefoane mobile (13,8% din total), in timp ce Motorola a livrat 22,39 milioane de unitati, ajungand la o cota de piata de 13,4% (in scadere cu peste 2% fata de trimestrul precedent). Asta ar insemna ca Samsung a reusit sa urce pe pozitia a doua in topul producatorilor mondiali de celulare, detronand Motorola la o difenta de 0,4 procente.

CRESTERI. Cota de piata a Samsung a avansat de la 12,1% in trimestrul al doilea pana la 13,8% in trimestrul al treilea datorita noilor sale modele de telefoane mobile cu camere digitale integrate.

Compania finlandeza Nokia a inregistrat o crestere a cotei de piata la 30,9% in perioada iulie-septembrie, fata de 29,7% in trimestrul anterior. Cifra se situeaza insa cu mult sub nivelul de 34% din aceeasi perioada a anului trecut.

×
Subiecte în articol: IT