x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştii ce face copilul tău pe internet? Cum sunt păcăliţi părinţii de copiii mai abili la computer

Ştii ce face copilul tău pe internet? Cum sunt păcăliţi părinţii de copiii mai abili la computer

28 Iul 2014   •   15:04
Ştii ce face copilul tău pe internet? Cum sunt păcăliţi părinţii de copiii mai abili la computer

Aproximativ 70% dintre australienii cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani susţin că părinţii lor nu ştiu despre toate activităţile lor pe internet, potrivit unui sondaj realizat de firma de securitate informatică McAfee.

Conform Fairfax Media, 50% din ei au povestit că au schimbat istoricul browser-ului în încercarea de a-şi păcăli părinţii, iar 10% că şi-au creat profiluri false pe reţelele de socializare astfel încât părinţii să nu fie la curent cu activităţile lor online. 

Pe de altă parte, motivul principal de îngrijorare pe internet al utilizatorilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani a fost agresiunea on-line (cyberbullying-ul), în timp ce tinerii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani s-au declarat mai îngrijoraţi de pierderea informaţiilor cu caracter privat şi de posibilitatea de a fi victimele hackerilor.

De asemenea, 80% dintre cei intervievaţi au fost martori la agresiuni online, în creştere de la 56% cu un an în urmă, iar circa 40% s-au declarat victime ale unor astfel de agresiuni. (Agerpres)





×