x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri

Ştiri

24 Ian 2009   •   00:00
Ştiri

24 ianuarie 2009



HARTĂ ECO
Garmin a lansat ecoRoute, un software gratuit care îi ajută pe şoferi să micşoreze consumul de benzină, pe de o parte reducând cheltuielile din bugetul personal şi, în acelaşi timp, protejând mediul. Softul, disponibil spre descăcare pe site-ului producătorului, va adăuga sistemelor de navigaţie Garmin câteva funcţii precum monitorizări privind distanţele parcurse în kilometri şi consumul aferent de benzină, emisiile de CO2, costurile călătoriei. De asemenea, software-ul indică drumurile care solicită cel mai puţin motorul, reducând astfel consumul.

PIAŢA IT&C
Ritmul de creştere a pieţei locale IT&C va încetini în 2009, comparativ cu anul trecut, la sub 10%, ca urmare a efectelor crizei financiare, a declarat ieri preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii, Liviu Nistoran. "La finele primului semestru al anului 2008, creşterea anualizată pe segmentul telecom a fost de 16%. Pe fondul diminuării cheltuielilor din cauza crizei, care va implica reduceri şi pe segmentul telecom, dar mai ales pe sectorul IT, creşterea pieţei IT&C nu va depăşi 10% în acest an", a spus Nistoran. Pentru anul 2008, ANC a estimat că piaţa telecomunicaţiilor va atinge 5,1 miliarde de euro, în creştere cu peste 10% faţă de anul precedent.

12MP/16,6MM
Samsung a lansat o cameră foto cu un senzor de 12,2 megapixeli şi cu o grosime de 16,6 mm. Modelul TL100 are un ecran cu diagonală de 2,7 inci şi zoom optic de 3x şi beneficiază şi de stabilizator de imagine. Tehnologia "Face Detection" recunoaşte automat până la 9 chipuri într-un cadru în timp ce "Smile Shot" ar trebui să permită fotografierea numai dacă TL100 recunoaşte un zâmbet. Utilizatorii pot capta filmuleţe la o rezoluţie maximă de 800x592 (SVGA), la 20 frame-uri pe secundă.

RAMĂ DIGITALĂ
Philips a adus în România rama digitală 10FF3CDW, cu diagonală de 10 inci. Cu opţiunea Smart Album se pot crea şi gestiona albume, iar funcţia de orientare automată permite redarea imaginii în modul peisaj sau portret, graţie unui senzor care recunoaşte orientarea ramei foto digitale şi afişează fiecare fotografie în poziţia corectă. Rama 10FF3CDW se poate conecta la calculator printr-un cablu USB şi poate "citi" şi de pe carduri de memorie. Gadgetul se găseşte în retail la preţ de 190 de euro.

×
Subiecte în articol: IT