x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri

Ştiri

31 Ian 2009   •   00:00
Ştiri

31 ianuarie 2009



ACHIZIŢIE
Cisco a achiziţionat compania Richards-Zeta Building Intelligence. Este vorba de un important furnizor de tehnologii inteligente care permite companiilor să integreze infrastructura clădirii cu aplicaţiile IT printr-o reţea IP, îmbunătăţind eficienţa operaţională, sporind economiile de energie şi reducând emisiile de bioxid de carbon.

MONITOR
Samsung a anunţat trei noi modele de monitoare LCD în familia de display-uri cu tehnologie "Touch of Color", disponibile comercial din luna martie. Noile monitoare P2070, P2270 şi P2370 redau imagini în formatul wide 16:9, au timp de răspuns rapid de 2 ms (modelele P2270 şi P2370 oferă experienţa full-HD de 1080p). Rama ca de cristal a monitoarelor reduce reflecţia de lumină. Noile modele consumă jumătate din energia
consumată de alte monitoare prin folosirea a două lămpi cu consum scăzut.

BUSINESS
Una dintre cele mai mari companii de electronice din Japonia, Hitachi, a avertizat că ar putea înregistra în anul fiscal 2008-2009 o pierdere de aproape opt miliarde dolari, ca urmare a nivelului scăzut al cererii, aprecierii yenului şi costurilor implicate de restructurări. Acest lucru ar putea afecta 7.000 de locuri de muncă. Hitachi are aproximativ 360.000 de angajaţ şi este al treilea mare producător de hard-uri la nivel mondial.

FUZIONARE
Toshiba şi NEC poartă discuţii pentru fuzionarea diviziilor producătoare de chip-uri şi semiconductori, măsură necesară pentru a supravieţui recesiunii mondiale, potrivite unor surse de piaţă citate de presa internaţională. Toshiba se îndreaptă către cea mai mare pierdere annuală din istoria companiei, iar NEC a anunţat că va concedia 20.000 de angajaţi din totalul de 150.000 şi va renunţa la operaţiunile de pe segmentul ecranelor cu cristale lichide, pentru a reduce pierderile.

PHISHING ROMĂNESC
O grupare de români a încercat să creeze o copie fidelă a unui site de licitaţii neo-zeelandez. Cyber-infractorii încercau să obţină datele utilizatorilor acelui site, listând obiecte false pentru care să primească bani, însă încercarea le-a eşuat. Potrivit publicaţiei Timaru Herald (Noua Zeelandă), numai cinci persoane au fost păcălite să-şi introducă datele, însă conturile lor au fost resetate înainte ca românii să le acceseze. Pagina la care erau trimişi utilizatorii avea data şi ora greşite, iar "Trade Me" era scris într-un singur cuvânt.

×
Subiecte în articol: IT