x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri

Ştiri

14 Feb 2009   •   00:00
Ştiri

14 februarie 2009



SITUAŢIA ANC
Ministerul Comunicaţiilor va emite în maximum două săptămâni un document care să lămurească noul statut al Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii, în încercarea de a se opri procesul de infringement (încălcarea dreptului comunitar) declanşat de UE la adresa României. Ministrul Gabriel Sandu i-a explicat ieri lui Fabio Colasanti (directorul pentru Societatea Informaţională şi Media al Comisiei Europene) intenţia MCSI privind trecerea ANC de la Guvern în subordinea Parlamentului.

MULTI-TOUCH
Dell a lansat sistemul de tabletă convertibilă Latitude XT2, dezvoltat pe baza primului tablet PC cu capabilităţi multi-touch. Pe noua versiune se pot utiliza mai multe degete pentru derularea paginilor, panoramarea, rotirea şi mărirea imaginilor, necesare aplicaţiilor de productivitate. Prezintă o durată de funcţionare a bateriei de până la 11 ore şi 28 de minute, suport pentru hard disk SATA şi conectivitate wireless. Preţul de pornire al sistemului este de 1.599 euro.
(Cristian Ionescu)

MULTIFUNCŢIONALĂ
Epson a lansat imprimanta multifuncţională Stylus Photo PX700W. Noul model integrează o serie de opţiuni care îi permit să printeze direct de pe un card de memorie sau de pe o cameră foto compatibilă cu standardul Pictbridge. Modelul Stylus Photo PX700W integrează o conexiune Wi-Fi şi o conexiune Ethernet, care permit accesarea multifuncţionalei de oriunde din casă. (Cristian Ionescu)

JOCURI VODAFONE
Vodafone România a extins oferta de jocuri în portalul mobil Live! cu un nou serviciu: utilizatorii pot încerca gratuit jocurile online, timp de o lună. După perioada promoţională, se poate opta pentru tariful zilnic de 0,99 euro (fără TVA) sau pentru pachetul lunar de 2 euro (fără TVA). Printre jocuri se numără Sudoku, Şah, Spânzurătoarea. (Cristian Ionescu)

CELULAR "SOLAR"
Samsung lansează un telefon mobil cu ecran tactil cu baterie solară. Fireşte, pentru "zile ploioase", terminalul beneficiază şi de încărcător normal. De asemenea, modelul Blue Earth este unul ecologic şi prin faptul că este alcătuit din plastic obţinut din sticle reciclate. Potrivit gsmarena.com, terminalul va fi prezentat săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: IT