x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

23 Iun 2005   •   00:00

Extindere - Portofoliu WCDMA

Ericsson a anuntat extinderea portofoliului WCDMA cu benzi de frecventa noi, in favoarea serviciului mobile triple play si pentru a spori interesul fata de WCDMA pe noile piete. Compania suedeza isi extinde portofoliul in benzile de frecventa de 850 MHz, 1.800 MHz (1.700 MHz pentru Japonia) si 1.7/2.1 GHz pentru SUA. Frecventa de banda de 850 MHz va fi disponibila in acest an, in timp ce celelalte vor fi gata la mijlocul anului 2006.

Lansare - Bizhub C450

Konica Minolta a lansat in Romania un nou echipament digital color destinat mediului office-bizhub C450. Acest model permite printarea automata fata-verso a documentelor A3 pe suporturi de pana la 256 g/mp sau realizarea de documente multipagina prin combinarea diverselor medii de tiparire. Bizhub C450 poate scana un document sau poate receptiona un fax, il poate arhiva intr-unul din mailbox-uri pentru ca, apoi, acesta sa fie transmis via e-mail sau printat la cerere.

Furnizor - Fibra optica pentru Atlas

Compania franceza Nexans va furniza operatorului roman de telefonie Atlas Telecom Network 2.300 de kilometri de fibra optica si 6.000 de kiliometri de cablu din cupru, valoarea contractului semnat de cele doua parti fiind de 15 milioane de euro. Atlas Telecom Romania dezvolta un proiect prin care va furniza in 20 de orase importante din tara, inclusiv in Bucuresti, servicii de transmisie de date si voce, pe baza tehnologiei DECT (Digital Enhanced Cordless Telephony). DECT este o tehnologie digitala care permite comunicarea intre centrala si terminalele fara fir prin unde radio, in frecventa de 1.900 MHz, fiind destinata in special ariilor mici ca dimensiune, dar cu mai multi utilizatori.

Telecomunicatii - Informatii pe telefon

Zapp a lansat aplicatia mobila eCare, care permite verificarea rapida si eficienta a tuturor informatiilor referitoare la un cont Zapp, indiferent de numarul de telefoane aferente contului respectiv. Aceasta poate fi instalata pe telefoane Z510i, Z710i si Z720i. Abonatii Zapp pot afla in orice moment detalii despre factura si costul serviciilor pe care le-au utilizat si pot consulta istoricul ultimelor plati efectuate. Prima varianta eCare a fost lansata la inceputul anului si poate fi accesata prin intermediul portalului ZappMobile.
×
Subiecte în articol: IT