x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Stirile zilei

Stirile zilei

24 Mai 2005   •   00:00


  • 25 mai 2005
  • Achizitii - Telenor se extinde

    Grupul norvegian de telecomunicatii Telenor si-a extins prezenta pe piata nordica prin achizitionarea a doua firme din Suedia si din Danemarca, pentru o suma totala de peste un miliard de dolari. Telenor a decis sa cumpere compania suedeza Bredbandsbolaget, pentru 825,8 milioane de dolari, si firma daneza Cybercity, pentru 837,8 milioane de dolari. Ambele companii asigura servicii de telecomunicatii in banda larga. Bredbandsbolaget este al doilea mare furnizor de servicii in banda larga din Suedia, cu 335.000 de clienti (24% din piata), in timp ce Cybercity are 90.000 de clienti.

    Divergente - Judecata pentru Turkcell

    Compania suedeza de telecomunicatii TeliaSonera a avertizat ca ar putea initia o actiune juridica pentru a finaliza achizitia unui pachet strategic de actiuni la Turkcell, in valoare de 3,1 miliarde de dolari, dupa ce compania turca a refuzat sa semneze acordul. TeliaSonera spune ca grupul Cukurova, care detine Turkcell, era obligat sa incheie vanzarea unui pachet de 27% din actiunile operatorului de telefonie mobila. Turcii au replicat ca actioneaza ca raspuns la solicitarile primite din partea opiniei publice si a adunarii generale a actionarilor Turkcell din data de 29 aprilie.

    Software - Antivirus pentru FreeBSD

    BitDefender a anuntat disponibilitatea unui produs antivirus si antispam pentru serverele de mail FreeBSD. Acesta este unul dintre cele mai stabile sisteme de operare, folosit cu precadere de marii furnizori de servicii pe Internet, precum Yahoo. Din primele 50 de servere cu cel mai mare timp de functionare fara intreruperi din lume, jumatate ruleaza FreeBSD.

    Subventii - 50.000 de cereri pentru Euro 200

    Peste 50.000 de elevi si studenti si-au depus cererile pana acum pentru a primi subventia de 200 de euro in vederea achizitionarii unui computer. Ministerul Educatiei a publicat pe site-ul programului EURO 200, http://euro200. edu.ro, listele solicitantilor eligibili pentru ajutorul financiar. Aproape 10.000 de cereri provin din judetele Dolj, Mures si Suceava, primele trei in clasamentul general al solicitantilor de subventii. Peste 1.200 de solicitanti sunt studenti. In perioada urmatoare, inspectoratele scolare si institutiile de invatamant superior vor finaliza actiunile de verificare a datelor solicitantilor. (Eugenia Mihalcea)
    ×
    Subiecte în articol: IT