x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Supozitie - Relansarea Cosmorom afecteaza actionarii Connex

Supozitie - Relansarea Cosmorom afecteaza actionarii Connex

01 Dec 2004   •   00:00

Actiunile grupului canadian de telecomunicatii Telesystem International Wireless (TIW) au scazut cu mai bine de 3%, dupa ce banca de investitii UBS a retrogradat recomandarea privind actiunile acestuia pe fondul unei eventuale relansari a activitatii Cosmorom.

TIW este actionarul majoritar al Connex, detinand 79% din actiunile operatorului roman de telefonie mobila.

Motivul invocat de UBS a fost reprezentat de temerile legate de concurenta cu care TIW s-ar putea confrunta pe piata din Romania, dar si de evolutia ascendenta din ultima perioada a actiunilor grupului canadian.

BURSE. In urma modificarii recomandarii UBS, titlurile TIW au scazut la bursa din Toronto cu 0,47 dolari canadieni, in vreme ce pe piata electronica Nasdaq au pierdut 39 de centi americani. UBS estimeaza ca cel mai mare operator elen de telefonie mobila - Cosmote - va furniza Cosmorom fondurile si managementul necesare lansarii pe piata romaneasca. Atat Cosmorom cat si Cosmote sunt controlate de grupul grec de telecomunicatii OTE, care a inaintat Guvernului Romaniei o propunere pentru relansarea Cosmorom sub managementul Cosmote. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT