x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Symantec şi McAfee vor plăti amenzi pentru prelungirea automată a licenţelor

Symantec şi McAfee vor plăti amenzi pentru prelungirea automată a licenţelor

de Cristian Ionescu    |    11 Iun 2009   •   00:00

Producătorii de soluţii antivirus Symantec şi McAfee, şi-au dat acceptul pentru plata unor amenzi în valoare de 375.000 de dolari, pentru reînoirea automată a abonamentelor la antivirus, fără înştiinţarea clienţilor.

Anchetatorii au constatat că cele două companii nu şi-au îndeplinit obligaţiile de a-şi informa clienţii în mod corespunzător, nespecificând în contracte că licenţa pentru soluţia antivirus va fi prelungită automat şi că vor fi taxaţi.

Drept urmare, cele două companii au preferat să plătească amenzile şi să nu meargă în instanţă. În plus faţă de plata amenzilor, Symantec şi McAfee sunt obligate să-şi modifice clauzele contractelor, pentru a face mult mai clare condiţiile de achiziţionare a respectivelor soluţii antivirus.

Potrivit anchetatorilor, cele două companii practicau prelungirea automată a licenţelor de aproximativ 10 ani de zile, timp în care taxele de reînoire automată a licenţelor nu au fost aduse la cunostinţa consumatorilor. Ambele companii vor trebui să restituie taxele percepute.

×
Subiecte în articol: IT