x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tarife mai mici pentru portabilitatea numerelor

Tarife mai mici pentru portabilitatea numerelor

de Alexandru Radescu    |    29 Apr 2010   •   00:00

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii a redus considerabil tarifele percepute între operatori pentru clienţii care se decid să-şi schimbe furnizorul şi să păstreze numărul de telefon.



Astfel, tariful maxim care va putea fi perceput de către furnizorul donor de la furnizorul acceptor este de 7,8 euro pentru fiecare număr portat din categoria numerelor geografice, a numerelor independente de locaţie si a numerelor nongeografice (altele decât cele pentru servicii de telefonie mobilă), comparativ cu 13 euro, cât este valoarea maxima in prezent. De asemenea, decizia stabileste un nivel maxim de 5,6 euro pentru fiecare numar portat, din categoria numerelor nongeografice pentru servicii de telefonie mobila, fata de 11 euro in prezent.

Noile tarife intră în vigoare la 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit datelor ANCOM, operatorii din Slovacia practica cele mai mari tarife între operatori - 49,79 euro pentru portarea numerelor de telefonie fixă si 33,19 euro pentru portarea numerelor de telefonie mobilă. La polul opus, cele mai mici tarife practicate între operatori se înregistrează in Marea Britanie - 0,53 euro pentru portarea numerelor de telefonie fixă şi 0,91 în Turcia pentru portarea numerelor de telefonie mobilă.

In România, până in prezent au fost portate 255.815 de numere, 65% (165.956) dintre acestea fiind numere de telefonie mobila, în timp ce in segmentul telefoniei fixe s-au portat 89.859 de numere. 

×
Subiecte în articol: redactie