x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologie - Celulare 3G cu sistem surround

Tehnologie - Celulare 3G cu sistem surround

19 Noi 2004   •   00:00

Cel mai mare operator japonez de telefonie mobila, NTT DoCoMo, a prezentat zilele trecute noi modele de celulare 3G, dotate cu sistem surround, camera digitala de mare rezolutie si cip-uri speciale care permit utilizatorilor sa-si foloseasca terminalul si ca pe o carte de credit, se arata intr-un material CNN, varianta electronica.

ALEXANDRU RADESCU

Click pentru a mari imaginea
AVANS. Japonezii saluta restul lumii prin intermediul telefonului
Compania japoneza a specificat faptul ca noile modele de telefoane mobile vor aparea "pe rand", fiind vorba de terminale produse de Sharp, Fujitsu, Matsushita, NEC si Mitsubishi si se spera sa se vanda cel putin 10 milioane de unitati. Dupa cum a declarat Takeshi Natsuno, directorul diviziei servicii multimedia DoCoMo, celularele cu sunet "tridimensional" vor putea permite utilizatorilor sa auda clar in jocuri sunetele produse de clopotei sau zgomotul unui batut din palme.

Trei dintre modele vor beneficia de cip-ul FeliCa (de la Sony), prin care se pot stoca date financiare si personale in telefon. Prin aceasta tehnologie, celularul va inlocui banii cash, cartile de credit, cartile de identitate sau biletele de avion si tren.

DoCoMo a fost primul operator de telefonie mobila care a lansat serviciul 3G (in octombrie 2001), dar inceputul a fost greoi din cauza slabei acoperiri a retelelor si a dispozitivelor scumpe si dotate cu baterii a caror durata de viata era prea scurta raportat la serviciile furnizate prin aceasta tehnologie. Compania are in prezent 7,3 milioane clienti 3G si a vandut 5,6 milioane de terminale 3G.

×
Subiecte în articol: IT